MSI tuo puheohjauksen emolevyihin

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

MSI tuo puheohjauksen emolevyihin
Puheohjaus on tuttu ominaisuus monille. Sen avulla voidaan hallita esimerkiksi oman älypuhelimen tai tietokoneen toimintaa. Ominaisuus on kuitenkin toiminut vain käyttöjärjestelmätasolla, joten koko laitetta sillä ei ole varsinaisesti pystynyt hallitsemaan.

MSI aikoo muuttaa kehityksen kulkua tietokoneissa, sillä se on tuomassa markkinoille teknologian, joka mahdollistaa puheohjatut emolevyt. Käytännössä jokainen voisi sen avulla avata tietokoneen tai sammuttaa sen pelkästään käskemällä tietokoneen toimia niin. Räätälöityjen käskyjen, kuten vaikkapa selaimen avaamisen, opettaminen emolevylle on myös mahdollista.

Toiminto vaatii tietokoneesta PCIe x1- ja JDLED3-liittimiin asennettavan laajennuskortin (jälkimmäinen löytyy muutamista uusimmista MSI:n emolevyistä). Kortin pitää myös olla yhteydessä mikrofoniin. Yhtiö on tuomassa Voice Genie -nimisen ohjelman äänikomentojen hallintaan.2 kommenttia

ep_
Tlee mieleen elokuvat. Joissain on juuri tuollaista että sanotaan että tietokone päälle niin se käynnistyy.

Entä sitten kun alkaa vahingossa käynnistellä ja sammutella konettaan puhuessaan? Ei kärsi koneen vieressä puhua enää mistä vain ettei kone vain tee mitään.

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

ALIS123
Originally posted by ep_:
Tlee mieleen elokuvat. Joissain on juuri tuollaista että sanotaan että tietokone päälle niin se käynnistyy.

Entä sitten kun alkaa vahingossa käynnistellä ja sammutella konettaan puhuessaan? Ei kärsi koneen vieressä puhua enää mistä vain ettei kone vain tee mitään.
Eihän siinä tarvi muuta ku pistää jotain sellasta koneen käynnistyskomennoksi mitä ei tule ikinä muuten sanottua.

On varmaan ihan hyvä systeemi jos äänitunnistus toimii kunnolla. Jos on samaa luokkaa ku jotku "puheohjatut" puhelimet niin nopeammin saa koneen päälle painamalla nappia ku yrittämällä sanoa "oikein" jotain komentoa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille