ASRock mukaan kiistaan "aidosta" PCIe 3.0 -tuesta

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

ASRock mukaan kiistaan "aidosta" PCIe 3.0 -tuesta
Emolevyvalmistajien keskinäinen kina siitä, kenen emolevy tukee oikeasti uutta PCI Express 3.0 -standardia, on saamassa vielä lisäväriä kun myös ASRock on pistänyt lusikkansa soppaan. ASRockin mukaan Gigabyten ja Asuksen ratkaisuissa käytetään todellisuudessa PCIe 2.0 -sukupolveen kuuluvia kytkinpiirejä, mikä tekee niiden markkinoinnista harhaanjohtavaa.

Yhtiö julkaisi asiaa monipuolisesti selvittävän grafiikan ja vaatii itselleen kunniaa ensimmäisistä todellisista PCIe 3.0 -emolevyistä.ASRockin mukaan yhtiön heinäkuussa julkaistut emolevymallit ovat markkinoiden ensimmäiset todellisilla kolmannen sukupolven PCIe-väylillä varustetut laitteet.

Kilpailu "todellisesta" tuesta on tällä hetkellä vielä pelkkää markkinointipuhetta, sillä mikään markkinoilla oleva laite ei vielä hyödynnä uudemman standardin tarjoamaa kaksinkertaista kapasiteettia.

2 kommenttia

Raattis
Hienovaraisesti sensuroitu kilpailijoiden nimet ja mallinumerot. ;)

Tämäkin nahistelu on täysin yhdentekevää virtuaalikikkelin venytystä. PCIe 3.0:n levennetyllä kaistalla ei ole mitään tekemistä arkielämän kanssa. PCIe 2.0 ei ole vielä hyvään aikaan pullonkaulana normaaleille näytönohjaimille.

Ja jos sattuukin olemaan varaa laittaa 1000€ näyttikseen, uuden emolevyn hommaaminen tarpeen tullessa ei pitäisi olla ongelma.
RekookeR
@Raattis

Kyse onkin siittä miten ko. emoja markkinoidaan virheellisesti huijaamalla kuluttajia.

-Reko

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille