ASRock mukaan kiistaan "aidosta" PCIe 3.0 -tuesta

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

ASRock mukaan kiistaan "aidosta" PCIe 3.0 -tuesta
Emolevyvalmistajien keskinäinen kina siitä, kenen emolevy tukee oikeasti uutta PCI Express 3.0 -standardia, on saamassa vielä lisäväriä kun myös ASRock on pistänyt lusikkansa soppaan. ASRockin mukaan Gigabyten ja Asuksen ratkaisuissa käytetään todellisuudessa PCIe 2.0 -sukupolveen kuuluvia kytkinpiirejä, mikä tekee niiden markkinoinnista harhaanjohtavaa.

Yhtiö julkaisi asiaa monipuolisesti selvittävän grafiikan ja vaatii itselleen kunniaa ensimmäisistä todellisista PCIe 3.0 -emolevyistä.ASRockin mukaan yhtiön heinäkuussa julkaistut emolevymallit ovat markkinoiden ensimmäiset todellisilla kolmannen sukupolven PCIe-väylillä varustetut laitteet.


Kilpailu "todellisesta" tuesta on tällä hetkellä vielä pelkkää markkinointipuhetta, sillä mikään markkinoilla oleva laite ei vielä hyödynnä uudemman standardin tarjoamaa kaksinkertaista kapasiteettia.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

Raattis
Hienovaraisesti sensuroitu kilpailijoiden nimet ja mallinumerot. ;)

Tämäkin nahistelu on täysin yhdentekevää virtuaalikikkelin venytystä. PCIe 3.0:n levennetyllä kaistalla ei ole mitään tekemistä arkielämän kanssa. PCIe 2.0 ei ole vielä hyvään aikaan pullonkaulana normaaleille näytönohjaimille.

Ja jos sattuukin olemaan varaa laittaa 1000€ näyttikseen, uuden emolevyn hommaaminen tarpeen tullessa ei pitäisi olla ongelma.
RekookeR
@Raattis

Kyse onkin siittä miten ko. emoja markkinoidaan virheellisesti huijaamalla kuluttajia.

-Reko

Kommentoi uutista