AfterDawn logo

ASRock mukaan kiistaan "aidosta" PCIe 3.0 -tuesta

Teemu Laitila Teemu Laitila
2 kommenttia

Emolevyvalmistajien keskinäinen kina siitä, kenen emolevy tukee oikeasti uutta PCI Express 3.0 -standardia, on saamassa vielä lisäväriä kun myös ASRock on pistänyt lusikkansa soppaan. ASRockin mukaan Gigabyten ja Asuksen ratkaisuissa käytetään todellisuudessa PCIe 2.0 -sukupolveen kuuluvia kytkinpiirejä, mikä tekee niiden markkinoinnista harhaanjohtavaa.

Yhtiö julkaisi asiaa monipuolisesti selvittävän grafiikan ja vaatii itselleen kunniaa ensimmäisistä todellisista PCIe 3.0 -emolevyistä.

ASRockin mukaan yhtiön heinäkuussa julkaistut emolevymallit ovat markkinoiden ensimmäiset todellisilla kolmannen sukupolven PCIe-väylillä varustetut laitteet.


Kilpailu "todellisesta" tuesta on tällä hetkellä vielä pelkkää markkinointipuhetta, sillä mikään markkinoilla oleva laite ei vielä hyödynnä uudemman standardin tarjoamaa kaksinkertaista kapasiteettia.

2 KOMMENTTIA

Raattis1/2

Hienovaraisesti sensuroitu kilpailijoiden nimet ja mallinumerot. ;)

Tämäkin nahistelu on täysin yhdentekevää virtuaalikikkelin venytystä. PCIe 3.0:n levennetyllä kaistalla ei ole mitään tekemistä arkielämän kanssa. PCIe 2.0 ei ole vielä hyvään aikaan pullonkaulana normaaleille näytönohjaimille.

Ja jos sattuukin olemaan varaa laittaa 1000€ näyttikseen, uuden emolevyn hommaaminen tarpeen tullessa ei pitäisi olla ongelma.

RekookeR2/2

@Raattis

Kyse onkin siittä miten ko. emoja markkinoidaan virheellisesti huijaamalla kuluttajia.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT