AMD kertoi ensimmäiset Bulldozer-suorituskykylukemat

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (9)

AMD kertoi ensimmäiset Bulldozer-suorituskykylukemat
Hollantilaisen Hardware.info -sivuston mukaan AMD esitteli nimeltämainitsematonta FX-sarjan suoritinta vastassaan nimeltämainitsematon Intelin Core i5 -sarjan suoritin.

AMD vertaili suorittimia Handbrake-ohjelmalla pakkaamalla 5 minuutin pituisen videopätkän SD-resoluution H.264-videoksi. Bulldozerin nopeus oli 223 FPS, kun taas neliytimisen Core i5:n tulos oli 188 FPS. AMD:n mukaan molemmat prosessorit ovat samassa hintaluokassa, joten AMD:n suoritin ottaisi ainakin tässä testissä erävoiton.

Lisäksi AMD testasi FX-sarjan suoritinta Intelin Core i7 980X suoritinta vastaan Dirt 3 -pelissä. Radeon HD 6970 CrossFirellä ja 2560x1600-resoluutiolla AMD:n suoritin antoi ruudunpäivityksen keskiarvoksi 82,8 FPS, kun taas Intelin tulos oli 80,9 FPS.

Testit olivat epäilemättä tarkkaan valittuja AMD:n osalta. Handbrake hyötyy useammasta säikeestä eikä kyseisessä testissä käytetty Intelin 6-ytimistä huippusuoritinta toisin kuin Dirt 3 -testissä. Dirt 3 -testi oli vuorostaan hyvin pitkälti näytönohjainrippuvainen, joten pieni ero ei välttämättä selity suorittimen paremmuudella. Kyseessä on myös AMD Gaming Evolved -peli, jossa erityisesti 6-ytimiset Phenom II X6 -suorittimet ovat menestyneet ja Sandy Bridge -arkkitehtuuri jäänyt jopa edellisen sukupolven jalkoihin. Joudumme siis edelleen kärsivällisesti odottelemaan ennen kuin todella tiedämme mihin Bulldozer pystyy.

9 kommenttia

Zakettaja
Ei nämäkään tulokset niin kamalalta näyttänyt, vaikka AMD:llä onkin etulyöntiasema.

M5A97 LE R2.0 | FX-8320 | 8GB 1600MHz DDR3 | GTX 560 TI | Nexus Value 430w | CM Elite 430 | WD 500Gt SATA III

ep_
Tottakai AMD valitsee tulokset jotka saavat sen näyttämään hyvälle. Odotan noita bulldozereita ku ois tarkotuksena kone rakentaa.

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

jvph76
Joo, saisivat tulla vihdoin jo kauppoihin. Pöytälaatikossa sitä on jo valmiina odottamassa Corsair vengeance 2x4GB 1866MHz kammat ja Gigabykälän 990-FXA-UD3 emo.

FX-8150 ( OC 5.0Ghz 1.48v ) / GA-990FXA-UD3 / 8GB 1866MHz DDR3 / HD7950 3GB / 800W CM Silent Pro Gold / FD Define R3 / Corsair Force GT 120GB SSD / Corsair Hydro 100

jartar
Tämän jutun valossa Bulldozer on surkea. AMD ei saa edes parilla valikoidulla testillä tuon suurempaa eroa aikaan. 8 ytiminen voittaa 4 ytimisen vaivaisella 16% erolla vaikka käytössä ohjelma joka todellakin osaa käyttää useaa ydintä hyödyksi. Pelitestiin on jouduttu valitsemaan peli joka kerää muutaman bonus fps:n siitä että koneessa AMD:n prossu. Millään muulla ei tuo ero selity sillä noin suurella resoluutiolla näyttikset rajoittaa menoa, ei prossu. Yksi sana kuvaa tätä tilannetta. Säälittävää...
Tnoi
Eipä kannattanut jäädä bulldozereita odottelemaan.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17. syyskuu, 2011 @ 15:22
sammal
jvph76: ei ole totta, ostit rautaa valmiiksi varastoon odottamaan jotain tulevaa tuotetta? =D

Järkevä kuluttaja ostaa sitä mikä on juuri tällä hetkellä parasta eikä jää odottelemaan. Ostin juuri SB-kokoonpanon koska tarvitsen tietokoneen NYT, odottaminen on ihan fanipoikien touhua jos pitää palvoa jotain tiettyä valmistajaa.
jvph76
Originally posted by sammal:
jvph76: ei ole totta, ostit rautaa valmiiksi varastoon odottamaan jotain tulevaa tuotetta? =DJärkevä kuluttaja ostaa sitä mikä on juuri tällä hetkellä parasta eikä jää odottelemaan. Ostin juuri SB-kokoonpanon koska tarvitsen tietokoneen NYT, odottaminen on ihan fanipoikien touhua jos pitää palvoa jotain tiettyä valmistajaa.


Ja järkevä ostaja katsoo tulevaisuuteen myös hintakehitystä. Ja tuo emo ja muistit ovat uusinta uutta. Tuskin 990 piirisarjaa uudempaa ym. tulee ennen bulldozerien myyntiin tuloa. Myös niiden 1866MHz tukeva muistiohjainkaan tuskin "paisuu" odottaessa yli 2000MHz. Eli tiesin kyllä tasan mitä haluan ostaa. Ja hinnan kannalta oli tiedossa oli että emolevyjen hinnat nousee ja muistikin oli nyt halvimmillaan. Eli oli hemmetin järkevää ostaa osat jo nyt kun halvalla vielä sai. Tuo emokin maksoi ostaessa 113€ ja jo nyt 137€ että näin. Ja 990 piirisarjan emo & 1866 muistit riittää siihen asti että tulee DDR4 yms. Ja tuskin puolen vuoden sisään emo & muisti puolella tulee mitään mitä haluaisin tukevan FX.n kaveriksi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17. syyskuu, 2011 @ 18:18

FX-8150 ( OC 5.0Ghz 1.48v ) / GA-990FXA-UD3 / 8GB 1866MHz DDR3 / HD7950 3GB / 800W CM Silent Pro Gold / FD Define R3 / Corsair Force GT 120GB SSD / Corsair Hydro 100

ep_
Originally posted by sammal:
jvph76: ei ole totta, ostit rautaa valmiiksi varastoon odottamaan jotain tulevaa tuotetta? =D

Järkevä kuluttaja ostaa sitä mikä on juuri tällä hetkellä parasta eikä jää odottelemaan. Ostin juuri SB-kokoonpanon koska tarvitsen tietokoneen NYT, odottaminen on ihan fanipoikien touhua jos pitää palvoa jotain tiettyä valmistajaa.

Järkevä kuluttaja seuraa mitä uutta on tulossa ja hintojen kehitystä. Jos nuo tulokset olisivat olleet paremmat niin odotus ei olisi ollut aivan turhaa.

Ja sitähän on aikaa katsella ja odotella osia jos konetta EI tarvitse juuri NYT heti. Ja jos tosiaan tarvitsee koneen heti, niin ei sitä silloin jäädä odottelemaan, vaan hankkii silloin se mitä saa.

Mutta osin olit oikeassa siinä ettei aina kannata odottaa. Aina tulee uusia ja parempia osia ja hinnat laskevat aina. Mutta kun kohtuudella odottelee ja kattelee hintoja ja uusia osia niin saa kasaan paremman kokoonpanon tai vain halvemmalla.

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

Pablope
"Testit olivat epäilemättä tarkkaan valittuja AMD:n osalta"

Nyt kuulostaa kovasti kornilta.
Niin eikös tomppa ole niitä nettisivuja joissa kaikille paskantärkeille testeille(joilla ei ole mitään merkitystä käytännön suorituskyvyn kanssa) annetaan kovasti painoarvoa jos Intel niissä suinkin menestyy.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille