Näin asennat Windows 8 -virtuaalikoneen

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (11)

Näin asennat Windows 8 -virtuaalikoneen
Microsoft julkaisi hiljattain esiversion Windows 8 -käyttöjärjestelmästä, josta olemme uutisoineet jo muutamalta eri kantilta. Monia kiinnostaa varmasti tietää miltä Windows 8 tuntuu omissa käsissä, mutta kotoa ei löydy ainuttakaan joutilasta kovalevyä eikä sitä uskalla asentaa käytössä oleviin asemiin tietojen häviämisen mahdollisuuden vuoksi.

Tällöin yksi vaihtoehto on ajaa käyttöjärjestelmää virtuaalikoneohjelmiston päällä, kuten vaikkapa VirtualBoxissa. Ohessa on pieni ohje miten homma toimii käytännössä.

Kokeilemiseen tarvitset jonkin virtuaalikoneohjelmiston. Hyvä vaihtoehto on VirtualBox, joka on ilmainen ja näyttäisi toimivan Windows 8:n kanssa. Nettikeskusteluiden perusteella monella on ollut ongelmia VMWare Playerin kanssa, mutta epäonnistuneista kokeiluista on kerrottu myös VirtualBoxillakin.

VirtualBoxin asentamisen jälkeen lataa itsellesi Windows 8 Developer Previewin ISO-levykuva. Itse kokeilin 32-bittistä versiota sen pienemmän tiedostokoon vuoksi. Tämän jälkeen luo VirtualBoxilla uusi virtuaalikone ja valitse käyttöjärjestelmäksi Windows 7.


Asennuksen mentyä läpi klikkaa "Settings" ja aktivoi System-valikon Motherboard-välilehdeltä IO APIC ja Processor-välilehdeltä Enable PAE/NX. Lopuksi Acceleration-välilehdeltä pitää aktivoida kohdat Enable VT-x/AMD-V ja Enable Nested Paging sekä aktivoida Display-valikosta 2D-kiihdytys (ja valitse sopiva määrä näyttömuistia, min. 33 MB). Hyväksy muutokset.

Tämän jälkeen klikkaa "Start" ja mounttaa lataamasi ISO-levykuva. Virtuaalikone aloittaa Windows 8:n asennusohjelman ja pienen odottelun jälkeen uusi käyttöjärjestelmä on käsiesi ulottuvilla. Kun asennusohjelma kysyy asennustyyppiä, valitse alempi vaihtoehto (eli Custom).

Ongelmia, kysymyksiä?Windows 8:n herättämän mielenkiinnon tiimoilta avasimme Win8:lle oman keskustelualueen. Joten kaikki kommentit, kokemukset, kysymykset ja ideat Windows 8:iin liittyen kannattaa lähettää suoraan sinne.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

11 kommenttia

endo12345
endo12345
Riittäks toi screenshotissa oleva 512megaa muistia sille ja entäs oletuksena oleva 10gb. tilaa kiintolevyltä ??
johtaja59
johtaja59
10Gt ei taida ihan riittää, kun asennus vie 9Gt. 15Gt luulisi riittävän.
JX3
JX3
Itse asensin VirtualBoxiin juurikin aiemmin, mutta en näitä ohjeita seuraten, joten en osaa niiden perusteelta mitään sanoa. Itsellä ei kuitenkaan sovelluksen auenneet lukuunottamatta desktoppia ja siellä IE/explorer mitä testasin. Metron sovellukset eivät siis suostuneet avautumaan laisinkaan. Vaikutti muutenkin aika kömpelöltä hiiren kanssa suunnistaa tätä käyttöliittymää. Varmaan isoksi osaksi tottumuskysymys tosin.

Omasta annoin tuon 1024 megaa ramia ja prossusta toisen ytimen (Core2Duo 2,66GHz) joten liian paljon tehoja ei ainakaan ollut tarjottavana. VirtualBoxistakin taitaa olla vanha versio käytössä näiden screenshottien perusteella myös, että sekin saattaa vaikuttaa. 32 bittinen versio oli täälläkin käytössä.
LordiCola
LordiCola
Quote:
Enpä saa toimimaan VirtualBoxilla noiden ohjeiden mukaan...
Win8 32bit. ja annoin 1gigan muistia käyttöön. Uusin VB käytössä.

-Cannot access the kernel driver!
Make sure the kernel module has been loaded successfully.


E_FAIL (0x80004005)
Machine
IMachine {662c175e-a69d-40b8-a77a-1d719d0ab062}

Problem solved! Toimii. SE perinteinen koneen uudelleen käynnistys auttoi :D
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15. syyskuuta, 2011 @ 21:43
teppoI
teppoI
Originally posted by JX3:
Itse asensin VirtualBoxiin juurikin aiemmin, mutta en näitä ohjeita seuraten, joten en osaa niiden perusteelta mitään sanoa. Itsellä ei kuitenkaan sovelluksen auenneet lukuunottamatta desktoppia ja siellä IE/explorer mitä testasin. Metron sovellukset eivät siis suostuneet avautumaan laisinkaan. Vaikutti muutenkin aika kömpelöltä hiiren kanssa suunnistaa tätä käyttöliittymää. Varmaan isoksi osaksi tottumuskysymys tosin.
Sama ongelma omassa läppärissä, johon Win8:n heitin clean installina.
Eriol
Eriol
Itsekin törmäsin metron sovellusten aukeamattomuuteen, ihan boottilevylle asennettuna. Siihen auttoi itsellä näytönohjainten ajurien asennus, jotka tosin päivittivät myös .netin. Resoluution muutoksella saattaa olla myös vaikutusta.
Joonikko
Joonikko
Originally posted by JX3:
Itsellä ei kuitenkaan sovelluksen auenneet lukuunottamatta desktoppia ja siellä IE/explorer mitä testasin. Metron sovellukset eivät siis suostuneet avautumaan laisinkaan.
Itsellä oli sama ongelma VirtualBox:issa, kirjauduing Live ID:llä sisään ja sovellukset alkoivat toimimaan. En tosin ole varma oliko se uudelleen boottaus vai tuo kirjautuminen, mutta alkoivat toimimaan kuitenkin.
aakopa
aakopa
Ei toimi.
(kuva)
link
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16. syyskuuta, 2011 @ 20:35

aakopa

tikte76
tikte76
Voisiko toimitus kokeilla asennusta ainakin alkaa asentamaan ja kertoa täällä virhe ilmoituksen ? kiitos.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17. syyskuuta, 2011 @ 11:56
kaller
kaller
Originally posted by aakopa:
Ei toimi.
(kuva)
link
Tarkista koneen BIOSista, että virtualisointi on enabloitu. Itselläni oli sama ongelma, mutta HP:n virtualization technology piti enabloida ja sitten lähti rokkaamaan.
dRD
dRD
Vinkki:

Avasimme ihan hetki sitten oman keskustelualueen Windows 8:lle, joten jos asennuksessa -- tai käytössä -- tulee mitään kysyttävää ja huomoitavaa, niin kyselkää siellä. Saataisiin näppärästi kaikki kysymykset ja vastaukset aiheesta kerättyä yhden alueen alle, eikä tietoja tarvisi metsästää uutiskommenteista.

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
https://AfterDawn.com/

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Windows 11 - Keskustelu 193 Windows -ongelmat
Biisiketju 5210 Vapaata keskustelua
Uudelleenohjaus https -> http ? 7 Vapaata keskustelua
Näytönohjaimen virtapiuha 1 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 114 PC:n pelit
Steam Deck 13 Kaikki muut pelikonsolit
Perseilyketju. 2206 Vapaata keskustelua
Viisarikello Windowsiin 3 Käyttäjien tekemät oppaat
Videoketju 417 Vapaata keskustelua
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 45 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä