Intel ja Google esittelivät Android-yhteistyötä

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

Intel ja Google esittelivät Android-yhteistyötä
Intel ja Google ovat kertoneet tiivistävänsä yhteistyötään tablettien ja älypuhelinten osalta. Käytännössä Googlen tulevat Android-versiot tullaan optimoimaan alusta alkaen toimimaan myös Intelin x86-prosessoreilla. Yhteistyö helpottaa Intelin pääsyä mobiilimarkkinoille.

Intelin IDF-tapatumassa esiintynyt Googlen Android-pomo Andy Rubin lupasi, että Intel-alustoilla pyörivät Android-versiot tulevat hyödyntämään kaikkea x86-alustan tarjoamaa potentiaalia. Rubinin mukaan Android optimoidaan Intelin alustoille kernelistä alkaen ja se tulee hyödyntämään esimerkiksi x86-alustan tehokasta muistinhallintaa ja ylemmillä tasoilla multimediaominaisuuksia.

Rubin ja lavalla ollut Intelin toimitusjohtaja Paul Otellini esittelivät pikaisesti myös valmista Intel-tablettia, jonka käyttöjärjestelmänä toimii Android 2.3. Androidia pyöritti Intelin kolmannen sukupolven Atom-siru (Medfield). Ensimmäisten Intel-Androidien odotetaan saapuvan markkinoille ensi vuoden alkupuolella ja enemmän laitteita nähtäneen Mobile World Congress -messuilla helmikuussa.


Intelin ja Googlen syvempi yhteistyö tuskin miellyttää esimerkiksi Qualcommia, joka on suurin ARM-sirujen valmistaja. Toisaalta Qualcommilla ja muille ARM-sirujen valmistajille avautui uusi iso markkina-alue, kun Microsoft esitteli ensimmäistä kertaa Windows 8 -käyttöjärjestelmäänsä, joka tulee toimimaan sujuvasti myös ARM-alustoila.Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

ep_
Jaahas. Mites MeeGo?

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

xxwavx112
Alkaa varmaan äkkiä eri softa/rauta valmistajia kyrsimään kun Google alkaa tekeen jotain eksklusiivisia diilejä.

2500K / Asus P8Z68-V / MSI TwinFrozr GTX 580 / G.Skill RipJaws 1600 2x4GB / Samsung Spinpoint F3 1Tb / Windows 8 64 bit

Kommentoi uutista