Intel ja Google esittelivät Android-yhteistyötä

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

Intel ja Google esittelivät Android-yhteistyötä
Intel ja Google ovat kertoneet tiivistävänsä yhteistyötään tablettien ja älypuhelinten osalta. Käytännössä Googlen tulevat Android-versiot tullaan optimoimaan alusta alkaen toimimaan myös Intelin x86-prosessoreilla. Yhteistyö helpottaa Intelin pääsyä mobiilimarkkinoille.

Intelin IDF-tapatumassa esiintynyt Googlen Android-pomo Andy Rubin lupasi, että Intel-alustoilla pyörivät Android-versiot tulevat hyödyntämään kaikkea x86-alustan tarjoamaa potentiaalia. Rubinin mukaan Android optimoidaan Intelin alustoille kernelistä alkaen ja se tulee hyödyntämään esimerkiksi x86-alustan tehokasta muistinhallintaa ja ylemmillä tasoilla multimediaominaisuuksia.

Rubin ja lavalla ollut Intelin toimitusjohtaja Paul Otellini esittelivät pikaisesti myös valmista Intel-tablettia, jonka käyttöjärjestelmänä toimii Android 2.3. Androidia pyöritti Intelin kolmannen sukupolven Atom-siru (Medfield). Ensimmäisten Intel-Androidien odotetaan saapuvan markkinoille ensi vuoden alkupuolella ja enemmän laitteita nähtäneen Mobile World Congress -messuilla helmikuussa.

Intelin ja Googlen syvempi yhteistyö tuskin miellyttää esimerkiksi Qualcommia, joka on suurin ARM-sirujen valmistaja. Toisaalta Qualcommilla ja muille ARM-sirujen valmistajille avautui uusi iso markkina-alue, kun Microsoft esitteli ensimmäistä kertaa Windows 8 -käyttöjärjestelmäänsä, joka tulee toimimaan sujuvasti myös ARM-alustoila.


2 kommenttia

ep_
Jaahas. Mites MeeGo?

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

xxwavx112
Alkaa varmaan äkkiä eri softa/rauta valmistajia kyrsimään kun Google alkaa tekeen jotain eksklusiivisia diilejä.

2500K / Asus P8Z68-V / MSI TwinFrozr GTX 580 / G.Skill RipJaws 1600 2x4GB / Samsung Spinpoint F3 1Tb / Windows 8 64 bit

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille