Ivy Bridgen näytönohjain 60% nopeampi

Kirjoittaja Panu Roivas,

Ivy Bridgen näytönohjain 60% nopeampi
Intel aikoo päivittää nykyiset Sandy Bridge -suorittimet 22 nm prosessitekniikalla valmistettuihin Ivy Bridge -suorittimiin ensi keväällä, ja luvassa on lisää suorituskykyä erityisesti näytönohjaimen osalta.

Intel pitää tällä viikolla Intel Developer Forum (IDF) -tapahtuman jossa se valottaa tulevaisuuden suorittimiaan. Anandtech on saanut etukäteen muutamia tietoja Ivy Bridgen parannuksista verrattuna Sandy Bridgeen. Siinä missä SB:n näytönohjain käsitti joko 6 tai 12 EU-grafiikkayksikköä, Ivy Bridgessä tehokkain malli on varustettu 16 EU-yksiköllä, mikä tarkoittaa 60% parempaa suorituskykyä 3DMark Vantagessa ja 30% lisänopeutta 3DMark 06:ssa. Tarjolla on myös pienempi malli, jonka kerrotaan olevan noin 10%-20% nopeampi kuin kuuden EU-yksikön Sandy Bridge.

Ivy Bridgen grafiikkapiiri tukee myös DX11, OpenCL 1.1 ja OpenGL 3.1 -rajapintoja. Myös Quick Syncin nopeus on kasvanut, ja transkoodauksen lupaillaan nopeutuvan jopa kaksinkertaiseksi.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille