MSI: Gigabyten emolevyt eivät tue PCIe 3.0:aa

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

MSI: Gigabyten emolevyt eivät tue PCIe 3.0:aa
MSI:n mukaan sen kilpailija Gigabyte harhauttaa kuluttajia väittämällä sen uusimmissa emolevyissä olevan PCIe 3.0 -tuki. MSI on nähnyt velvollisuudekseen oikaista Gigabyten käyttämää markkinointikieltä.

Gigabyten uusimpien emolevyjen PCIe 3.0 -kaistat eivät ole todellisia kolmannen sukupolven PCIe-kaistoja, sanoo MSI uudessa tiedotteessaan. Emolevyissä nimittäin käytetään Pericomin 24xx-kytkinsiruja, kun oikeissa PCIe 3.0 -emolevyissä, kuten MSI:n omissa, tulisi käyttää Pericomin 34xx-sarjan komponentteja.

Vanhojen sirujen johdosta Gigabyten emolevyjen PCIe-kaistojen nopeudet rajoittuvat nykyisiin PCIe 2.1 -nopeuksiin eli 500 megatavuun sekunnissa. PCIe 3.0:ssa nopeus on tuplasti suurempi eli gigatavu sekunnissa. MSI:n testien mukaan ainoastaan yksi Gigabyten emolevy sisältää todellisen PCIe 3.0 -tuen: G1.Sniper 2.


Tällä hetkellä asialla ei ole mitään käytännön merkitystä, sillä markkinoille ensimmäiset PCIe 3.0:aa tukevat prosessorit saapuvat vasta ensi vuonna. AMD:n seuraavan sukupolven näytönohjaimienkin on kerrottu olevan PCIe 3.0 -yhteensopivia.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

P.S. Arvomme kaikkien 27.12.2019 mennessä uutiskirjeen tilanneiden kesken Turtle Beachin kuulokkeet ja mm. Destiny -pelien oheistuotteita!

Kommentoi uutista