Uusi artikkeli: Yhden korttipaikan näytönohjaimet

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Uusi artikkeli: Yhden korttipaikan näytönohjaimet
Käytännössä kaikki pelikäyttöön suunnitellut näytönohjaimet myös hintahaitarin alemmasta päästä vievät kotelosta tilaa kahden korttipaikan verran. Erikoisemmissa tilanteissa, kuten HTPC-koteloissa, saattaa ongelmaksi muodostua kuitenkin kahden vapaan korttipaikan puute. Nyt muutamilta valmistajilta on saapunut markkinoille näytönohjaimia, joiden jäähdyty on puristettu yhden korttipaikan kokoluokkaan.

Saimme testiin vain kolme kilpailijaa, jotka tulevat hyvin erilaisista hintaluokista. Testissä piti olla myös kortti PowerColorilta, mutta testikappale ei ikinä saapunut.

Komponenttivalmistaja Foxconnin tytäryhtiö Afox kuitenkin lähetti testattavaksi oman yhden korttipaikan kokoisen Radeon HD 6850 -ohjaimensa. Afoxin HD 6850 ei vaadi ollenkaan 6-pinnisen lisävirtajohdon käyttöä, vaan ohjain ottaa tarvitsemansa tehon kokonaan emolevyn PCIe-paikasta.

Testissä käsitellään perinteisten suorituskykymittausten lisäksi pienemmillä jäähdyttimillä varustettujen korttien lämmöntuottoa sekä tehonkulutusta.
Yhden korttipaikan näytönohjaimet: kenen kortti on nopein?

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille