Nvidia: Nykymaailmassa ei pärjää ilman mobiilistrategiaa

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Nvidia: Nykymaailmassa ei pärjää ilman mobiilistrategiaa
Nvidian värikkäistä lausunnoistaan tunnettu toimitusjohtaja Jen-Shun Huang esitteli yhtiön näkemystä mobiilialan tulevaisuudesta. Jen-Shun Huangin mielestä mobiilituotteista on muodostumassa koko it-alan tärkein osa-alue ja "yhtiö ilman mobiilistrategiaa on pahasti kusessa", kertoo Dailytech CNETin haastatteluun perustuen.

Aiemmin lähinnä näytönohjaimistaan tunnettu Nvidia on viime vuosina onnistunut nousemaan maailman toisiksi suurimmaksi mobiiliprosessoreiden valmistajaksi. Tegra 2 -prosessorillaan jättimäisen markkinaosuuden pikavauhtia vallannut Nvidia ei usko, että markkinoilla on enää juuri jaettavaa. Nvidian mukaan yhtiöt, joka vasta valmistelevat mobiiliprosessoreiden valmistusta, ovat ainakin seitsemän vuotta myöhässä.

Esimerkkinä myöhästymisestä Huang mainitsi erityisesti HP:n, joka vasta ilmoitti luopuvansa kokonaan mobiililaitteiden kehityksestä. Toisaalta AMD, joka on Nvidian pääkilpailija näytönohjainmarkkinoilla, on itsepäisesti pysytellyt erossa mobiilisirujen valmistuksesta.

Vaikka näytönohjaimet tulevat kuulumaan Nvidian valikoimaan tulevaisuudessakin, Nvidia uskoo mobiilisiruista muodostuvan yhtiön tärkeimmän osa-alueen.
Näytönohjainmarkkinoiden odotetaan kasvavan 75 prosenttia vuoteen 2015 mennessä, jolloin niiden arvo olisi noin seitsemän miljardia dollaria vuodessa. Älypuhelinten määrän räjähdysmäisen kasvun odotetaan siivittävän mobiilisirujen markkinat jopa 1000 prosentin nousuun päätyen noin 20 miljardiin dollariin vuoteen 2015 mennessä.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille