Microsoftilta odotetaan ensimmäistä Windows 8 -tablettia ensi viikolla

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Microsoftilta odotetaan ensimmäistä Windows 8 -tablettia ensi viikolla
Yksi teknologiamaailman tämän syksyn tärkeimpiä tapahtumia on eittämättä ensi viikolla alkava Microsoftin BUILD-konferenssi, jossa yhtiö esittelee kehittäjille tulevaa Windows 8 -käyttöjärjestelmäänsä. Suurin muutos edellisiin Windows-versioihin on se, että tällä kertaa tulossa on kokonaan tablettien ehdoilla suunniteltu versio käyttöliittymästä.

Tuleva tablet-käyttöliittymä perustuu vahvasti jo Windows Phone -alustalta tuttuun ruuduista koostuvaan tyyliin. Microsoft on jopa esitellyt käyttöliittymän demoversiota muutamilla videoilla. Microsoftin tablet-strategian todellinen onnistuminen kuitenkin punnitaan vasta kun yleisö pääsee käsiksi ensimmäisiin kunnollisiin laitteisiin, jossa pyörii uusi Windows.

Microsoft on jo luvannut, että ensimmäiset konkreettiset laitteet tullaan näkemään ensi viikolla. Yhtiön mukaan kaikille BUILD-tapahtuman osanottajille jaetaan neliytiminen Windows 8 -tabletti, jota yhtiön edustaja vilautteli lavalla jo viime kuun puolella.

Korea Economic Daily -lehden mukaan kyseessä olisi Samsungin valmistama tabletti. Se tarkoittaa käytännössä ARM-arkkitehtuuriin perustuvaa neliytimistä sirua, sillä Intelin valikoimista ei sopivaa prosessoria tällä hetkellä löydy eikä Nvidian Kal-El-järjestelmäpiirin odoteta löytävän tietään ensimmäisiin referenssilaitteisiin.
Ensi viikon aikana kehittäjiltä saatavat ensitunnelmat Microsoftin tablet-käyttöjärjestelmästä antavat hyvän indikaattorin pystyykö Microsoft kuromaan umpeen Applen yli kahden vuoden etumatkan, kun ensimmäiset uudella järjestelmällä varustetut Windows-tabletit saadaan kauppojen hyllyille.

1 kommentti

ArttuH5N1
Miten en itse jaksa innostua Windows-tabletista. Tältä Windows Phone-vihaajista täytyy siis tuntua.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille