Samsungilta Wi-Fillä varustettu optinen asema

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (6)

Samsungilta Wi-Fillä varustettu optinen asema
Samsung on esitellyt IFA-messuilla läjän uusia laitteita, joiden joukossa on yksi mielenkiintoinen optinen asema. Sen sijaan että korealaisvalmistaja olisi tuonut markkinoille yhden ulkoisen DVD-aseman lisää, se päätti iskeä SE-208BW:hen Wi-Fi-tuen ja laajentaa näin sen käyttötapoja.

Langattoman verkkoyhteyden ansiosta SE-208BW:hen pääsee käsiksi niin tietokoneella kuin älypuhelimella tai tabletilla. Edellä mainittuihin laitteisiin voidaan streamata optisen levyn sisältöä tai laitteiden sisältö voidaan varmuuskopioida suoraan tyhjälle CD- tai DVD-levylle. Elokuvien katsominen DLNA-tuellisen television kautta onnistuu myös.

Ylimääräisen USB-paikan ansiosta oman tikkunsa sisällön voi jakaa muille Wi-Fi-laitteille. Tiedon jakaminen onnistuu luonnollisesti myös toiseenkin suuntaan, joten DVD-asemaa voidaan käyttää verkkokiintolevynä.

Smart Media Hubiksi nimetty laite toimii WLAN-tukiasemana tai tarvittaessa kuuluvuusalueen laajentajana (Wi-Fi repeater). CD-levyjen luku- ja kirjoitusnopeus on 24x ja yksikerroksisten DVD-levyjen nopeudet ovat taas 8x (DVD-RW: 6x).

6 kommenttia

ArttuH5N1
Nyt on kyllä mielenkiintoinen laite. Tuon vain nakkaa johonkin päin kämppää, niin kaikki talon laitteet saavat itselleen optisen aseman? Kätevää!
dRD
Originally posted by ArttuH5N1:
Nyt on kyllä mielenkiintoinen laite. Tuon vain nakkaa johonkin päin kämppää, niin kaikki talon laitteet saavat itselleen optisen aseman? Kätevää!
Herääkin oikeastaan vain se tärkein kysymys.. Tarviiko optista asemaa enää ollenkaan?-)
ArttuH5N1
Originally posted by dRD:
Originally posted by ArttuH5N1:
Nyt on kyllä mielenkiintoinen laite. Tuon vain nakkaa johonkin päin kämppää, niin kaikki talon laitteet saavat itselleen optisen aseman? Kätevää!
Herääkin oikeastaan vain se tärkein kysymys.. Tarviiko optista asemaa enää ollenkaan?-)
No kyllä, mutta sen merkitys on vähentynyt roimasti. Vanhat pelit, poltetut kuvat, muut varmuuskopiot, musiikki CD:t ja elokuvat jne. Kyllä niitä käyttötarkoituksia löytyy. Monet niistä olisi kyllä kierrettävissä, mutta monesti on helmpompi laittaa levy sisään ja homma hoituu.
Wimoweh
Ehkä hölmökysymys, mutta heräsi uteliaisuus. Voinko liittää tuon suoraan RJ-45 piuhaan, jolloin se sitten toimii WLAN-tukiasemana, vai toimiiko se vain tukiasemana, eli siinä ei ole tuota liitäntää? Olisi ollut käyttöä sille liitettävyydelle.

Define R4 | Corsair HX850W | i7-4820K@4.5GHz | 16GB Corsair Vengeance@1866MHz | 2xM500 240GB(striped)+2xOCZ Vertex 4(striped) | Asus VG248Q | Das Keyboard Professional+G400 | 2xProlimatech Vortex 140mm, 2x Noctua NF-P14, 1x Scythe 140mm, 1x NoiseBlocker 140mm|

Vanhempien kone: kotelo m-ITX|SFX450W|AsRock H81I|i3-4130/wSilverstone low-cooler|8GB Kingston 1333MHZ 8-9-8-23|

teppoI
Originally posted by Wimoweh:
Ehkä hölmökysymys, mutta heräsi uteliaisuus. Voinko liittää tuon suoraan RJ-45 piuhaan, jolloin se sitten toimii WLAN-tukiasemana, vai toimiiko se vain tukiasemana, eli siinä ei ole tuota liitäntää? Olisi ollut käyttöä sille liitettävyydelle.
Juu, RJ-45 löytyy.
squi
Tuohon kylkeen 2 TB ulkoinen kiintolevy niin on kätevä mediakeskus valmiina.

Toisaalta pienellä vaivalla kaiken optisilla levyillä olevan sisällön siirtää myös sinne kiintolevylle ja säästyy tulevaisuudessa levyjen säilömiseltä :)

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille