Intelin Ultrabookit tulevat, Acerilta ja Toshibalta uusia malleja

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Intelin Ultrabookit tulevat, Acerilta ja Toshibalta uusia malleja
Acer ja Toshiba on viimeisimpinä liittyneet valmistajiin, jotka ovat julkaisseet Intelin Ultrabook-konseptiin perustuvia kevyitä kannettavia. Intelin ajatus Ultrabook-koneista sisältää alle 20 mm paksuuden sekä esimerkiksi normaalia nopeamman käynnistysajan. Ultrabook-koneiden tekniikkaa kehittämällä Intel pyrkii tuomaan tablet-koneista tuttuja ominaisuuksia kohtuuhintaisiin kannettaviin.

Acerin yritys Ultrabook-konseptiin on Aspire S3 ja Toshiba tarjoaa Portege Z830 -mallia. Molemmista laitteista löytyy 13,3 tuuman ruutu, joka toimii 1366x768 pisteen resoluutiolla. Sisuksista löytyy tietysti Intelin Sandy Bridge ULV -prosessorit, DDR3-muistia sekä SSD-asema käynnistysaikojen lyhentämiseksi.


Toshiba Portege Z830


Samankaltaisuuksista huolimatta yhtiöt pyrkivät erottautumaan toisistaan muutamilta osin. Toshiba tarjoaa perinteisen Ethernet-portin, kun Acer nojaa pelkkiin langattomiin yhteyksiin. Toshibalta löytyy myös VGA-liitäntä HDMI-liitännän lisäksi, mutta Acer on puolestaan panostanut ohuuteen. Aspire S3 on 1,2 cm paksu kun Portege Z830 on 1,6 cm paksuinen.


Acer Aspire S3

Toshiban versio on halvimmalla kokoonpanollaan hinnoiteltu noin 1000 dollariin kun Acerin halvin versio maksaa 1179 dollaria. Näillä hinnoilla valmistajat kilpailevat kuitenkin käytännössä Applen MacBookien ja erityisesti esikuvanaan toimivan MacBook Airin kanssa. Valtavirran suosion saavuttamiseksi hintojen on laskettava vielä useammilla satasilla.

1 kommentti

Locke23
Acerin malli näyttää kyllä melko herkulliselta, tarttuu varmasti kaupasta mukaan kun se tulee Suomeen myyntiin. Kuinkakohan suuri SSD kovo tuossa tulee olemaan?

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille