AfterDawn logo

Ubuntu 11.10:n beta-version jakelu alkoi

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Canonical on aloittanut unenomaisen oselotin eli Ubuntu 11.10:n ensimmäisen beta-version jakelun. Lokakuulla julkaistavassa uudessa Ubuntussa on kiinnitetty huomio konepellin alta löytyviin asioihin.

Linux-ydin on päivitetty 3.0.3:een, Gnomessa on siirrytty 3.1.5-versioon, 64-bittisen jakelun tukea 32-bittisille ohjelmille on parannettu ja lukuisia bugeja on nitistetty. Samalla käyttöjärjestelmän mukana tulevia ohjelmia päivitetään tuoreimpiin versioihin. Uuden Ubuntun mukana tulevat Firefox 7, Thunderbird 7 ja LibreOffice 3.4.2.

Käyttäjälle näkyviäkin muutoksiakin on. Unityn käyttöliittymää on parannettu ja kirjautumisikkuna on uudistettu. Synaptic on poistettu sovellusvalikoimasta ja tilalle on tullut Déjà dup.

Ubuntu 11.10 julkaistaan 13. lokakuuta. Sitä ennen ilmestyy vielä toinen beta-versio (22. syyskuuta).

2 KOMMENTTIA

Jsusi1/2

Quote:

Synaptic on poistettu sovellusvalikoimasta ja tilalle on tullut Déjà dup.

Wait wat? Synaptic on entinen pakettimanageri ja déjà dup backup työkalu. Niistä kumpikaan ei kyllä syrjäytä toista missään. Synaptic on kylläkin jo aiemmin siistitty software centerin tieltä.

ramiselin2/2

Originally posted by Jsusi:

Wait wat? Synaptic on entinen pakettimanageri ja déjà dup backup työkalu. Niistä kumpikaan ei kyllä syrjäytä toista missään.


Siinä mielessä syrjäyttää, että Ubuntua halutaan jatkossakin levittää 700MB:n levyillä ja siihen tilaan ei kaikki mahdu. Synaptic heitetään pois ja tilalle mahtuu Déjà dup.

Originally posted by :

Synaptic on kylläkin jo aiemmin siistitty software centerin tieltä.


Ei pidä paikkansa. Synaptic tulee 11.04:n mukana.

Sen tiputtaminen vaikuttaa ihan järkevältä. Ubuntu on suunnattu peurskäyttäjille ja Ubuntu SOftware Center soveltuu ohjelmien asentamiseen hyvin. Edistyneemmät käyttäjät voivat asentaa Synapticin itse tai tehdä asiat päätteessä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT