Applen iCloudin taustalla jyllää Windows Azure

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (6)

Applen iCloudin taustalla jyllää Windows Azure
Apple esitteli kesäkuussa iOS 5:n ja OS X Lionin julkistustilaisuudessa uutta iCloud-pilvipalvelua, jonka avulla esimerkiksi oman iPhonen tiedot kalenterimerkinnöistä kuvatiedostoihin saa synkronoitua automaattisesti vaikkapa oman iPadin ja tietokoneen kanssa. Nyt on paljastunut, että Applen palvelu perustuu sen kilpailijoiden tekniikoihin.

iCloud perustuu pohjimmiltaan Amazonin ja Microsoftin tuottamiin datakeskuksiin ja ohjelmistoihin (Amazon Web Services ja Azure). Aiemmin huhu-asteella olleet tiedot vahvisti The Register.

Valitsemalla kaksi palveluntarjoajaa, Apple on pyrkinyt parantamaan iCloudin luotettavuutta ja vähentämään riskejä. The Registerin mukaan tässä piilee omat riskinsä, sillä Amazon käyttää palvelimissaan Linuxia ja Microsoft vuorostaan Windows Azurea. Alustojen pitää toimia keskenään saumattomasti jotta iCloudin käyttö olisi sujuvaa.

Syy palvelun ulkoistamiselle uskotaan olevan se, että Applella ei ole joko tietotaitoa tällaisten ratkaisujen kehittämiseen tai se haluaa kehittää ainoastaan kuluttajille suunnattuja laitteita ja palveluita.
Apple on kuitenkin rakentamassa isolla rahalla palvelinkeskusta Pohjois-Carolinaan. Valmistuessaan ensi keväänä, siihen mahtuu kymmenien petatavujen edestä dataa.

6 kommenttia

ep_
:D
Mahtoi olla ensimmäisiä kertoja kun Apple kunnolla turvautui kilpailijoihinsa.

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

TemeTee
Originally posted by ep_:
:D
Mahtoi olla ensimmäisiä kertoja kun Apple kunnolla turvautui kilpailijoihinsa.

Vaan mitä tapahtuikaan vuonna 1997...
ep_
Originally posted by TemeTee:
Originally posted by ep_:
:D
Mahtoi olla ensimmäisiä kertoja kun Apple kunnolla turvautui kilpailijoihinsa.

Vaan mitä tapahtuikaan vuonna 1997...
Sanoinkin monikossa: ensimmäisiä

Naurattaa vain se että Apple kun suhtautuu kilpailijoihin hyvin negatiivisesti ja ei halua olla riippuvainen muista yrityksistä niin nythän tilanne on se että Apple juuri on riippuvainen amazonista ja microsoftasta.

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

ArttuH5N1
Originally posted by ep_:

Naurattaa vain se että Apple kun suhtautuu kilpailijoihin hyvin negatiivisesti ja ei halua olla riippuvainen muista yrityksistä niin nythän tilanne on se että Apple juuri on riippuvainen amazonista ja microsoftasta.
Yllättävintähän tässä on se, että tällä kertaa Apple käyttää kilpailijoidensa tekniikkaa ihan luvan kanssa.
aj84
Arvelitteko tosiaan että Applella on minkäänlaisia aikomuksia jatkaa kyseisten nyrkkipajojen palveluita sen jälkeen kun saavat omat vermeensä valmiiksi !? Kyse on ainakin omasta mielestäni 90% varmasti siitä, että eivät yksinkertaisesti kerenneet saada iOS 5 & iPhone 4S+5 julkaisuun mennessä omaa palveluaan valmiiksi. Eli tilapäisratkaisu hyvin todennäköisesti :)
ep_
Originally posted by aj84:
Arvelitteko tosiaan että Applella on minkäänlaisia aikomuksia jatkaa kyseisten nyrkkipajojen palveluita sen jälkeen kun saavat omat vermeensä valmiiksi !? Kyse on ainakin omasta mielestäni 90% varmasti siitä, että eivät yksinkertaisesti kerenneet saada iOS 5 & iPhone 4S+5 julkaisuun mennessä omaa palveluaan valmiiksi. Eli tilapäisratkaisu hyvin todennäköisesti :)
Hetkeäkään en arvellut niin. Tilapäiseltähän se melko selvästi vaikuttaa. Tuli omaan mieleenikin heti. Ja jutussahan sanottiinkin että: "Apple on kuitenkin rakentamassa isolla rahalla palvelinkeskusta Pohjois-Carolinaan. Valmistuessaan ensi keväänä, siihen mahtuu kymmenien petatavujen edestä dataa."
Tuohan selvästi paljastaa että apple on rakentamassa parhaillaan tarvittavaa datakeskusta iCloudia varten.
Tästä on helppo vetää johtopäätös että Apple halusi julkaista iCloudin lionin kanssa ja ei halunnut lykätä Lionin julkaisua yhden pikku datakeskuksen takia joten se vuokrasi tarvitsemansa vähäksi aikaa.

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille