Lenovolta Android-tabletti 200 dollarilla

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (4)

Lenovolta Android-tabletti 200 dollarilla
Kiinalaisvalmistaja Lenovo on julkaissut Android-tabletin, jota myydään halvimmillaan 199 dollarin hintaan. IdeaPad A1 on seitsemän tuuman kokoinen eikä sisuksista odotetusti löydy uusinta ja tehokkainta rautaa. Käyttöjärjestelmänä toimii Androidin 2.3 versio Gingerbread, jota on muokattu paremmin isolle ruudulle sopivaksi.

IdeaPad A1 -laitteen seitsemän tuuman näyttö toimii 1024x600 pikselin resoluutiolla. Toisin kuin useimmat muut halpistabletit, A1 sisältää kunnollisen tuen Googlen sovelluksille ja käyttöjärjestelmän mukana toimitetaankin Gmail- ja Android Market -sovellukset. Käyttöjärjestelmää pyörittää yksiytiminen Cortex A8 -prosessori, mikä osaltaan selittää raskaamman Honeycomb-version puuttumisen.

Halvin 199 dollariin hinnoiteltu versio sisältää 8 GB sisäistä tallennustilaa ja lisää on saatavilla micro-SD- ja SD-korttipaikkojen avulla. Nettiyhteydet hoituvat vain WiFi-yhteyden avulla. Lisäksi laitteesta löytyy GPS-toiminto.

Engadgetin saamien tietojen mukaan laite saapuu Amerikan markkinoille vielä tämän vuoden puolella, mutta tarjolle saapuu vain 16 GB tai 32 GB muistilla varustetut kalliimmat mallit. Nähtäväksi jää miten laite on hinnoiteltu Eurooppaan saapuessaan.

4 kommenttia

ArttuH5N1
Kohtuu hintainen, mutta on kyllä varustuksessa jouduttu karsimaan. Ja miksi joku ostaisi tabletin puhelimen OS sisällään? En ymmärrä.
Anestic
Huom USAN hinta. Oisko noin 399 Suomessa :D

http://rompeblogi.blogspot.fi/

ArttuH5N1
Originally posted by Anestic:
Huom USAN hinta. Oisko noin 399 Suomessa :D
No tietysti Euroopassa ja etenkin Suomeesa kalliimpi, mutta tuo ilmoitettu jenkkihinta on kohtuullinen, verrattaessa muiden vastaavien laitteiden ilmoitettuun jenkkihintaan.

Ja yleensä nuo dollarihinnat on (vaihtokurssista välittämättä) käännetty suoraan eurohinnoiksi, jollain tabletin hinnaksi tulisi 199$:sta (140€) 199€. Melko kohtuullisissa tablet-hinnoissa silti pysyttäisiin.
Thor1993
Jos toho 3G:n sais ois iha jees. Vois esim. autoon spotify soittimeks hankkia.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille