Samsung julkaisi tabletin Windowsilla ja kovalla hintalapulla

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (4)

Samsung julkaisi tabletin Windowsilla ja kovalla hintalapulla
Samsungin näppärän kokoinen ja suurille yleisöille tarkoitettu Galaxy Tab 7.7 sai IFA-messuilla seurakseen myös isomman ja pienempiä yleisöjä tavoittelevan Windows-tabletin. Series 7 -sarjaan kuuluva Slate PC on 11,6 tuuman kokoinen ja näyttö toimii 1366x768 pikselin resoluutiolla.

Windows 7 -järjestelmää pyörittää Intelin 1,6 GHz:n taajuudella toimiva Core i5-2467M sekä sen integroitu näytönohjain. Muistia on varattu 4 GB, mikä on erittäin riittävästi Windowsin perustarpeisiin. Laitteen kamerat on ilmeisesti lisätty lähinnä ominaisuuslistan kasvattamisen takia, sillä takapuolen kamera on tarkkuudeltaan 3 MP ja etupuolen 2 MP.

Nettiyhteydet hoituvat WiFi 802.11 b/g/n -yhteyksien tai sisäänrakennetun 3G-modeemin avulla. Lisälaitteita varten löytyy perinteinen USB 2.0 -liitäntä ja kuvan voi siirtää isommalle ruudulle micro-HDMI-liitännän avulla.

Samsungin Slate PC on varustettu yhtiön omilla optimoinneilla, joiden ansiosta Windowsin kosketuskäyttö onnistuu tehokkaammin. Optimointeihin kuuluu muun muassa isommat ikonit ja muista kosketusnäytöllisistä laitteista tutut pyyhkäisyeleet.

Slate PC ei yllä siroudessaan nykyisten Android-tablettien tasolle vaan laite on 1,3 cm paksu ja painaa 930 grammaa. Akun luvataan riittävän 7 tunnin käyttöön.
Tehokas Windows-tabletti ei ole myöskään halpa. Halvin 64 gigatavun tallennustilalla ja Windows Home Premium -käyttöjärjestelmällä kustantaa 1099 dollaria.

Lisäksi Slate PC tukee telakointiasemaa ja siihen liittyvää erillistä näppäimistöä. Lisälaitteet kasvattavat hinnan kuitenkin 1349 dollariin. Siihen hintaan saa jo erittäin kevyen kannettavan tietokoneen kiinteällä näppäimistöllä.

4 kommenttia

sidrend
Vaatimaton tablet tietokone.

Define R4 / Asus Z87-A / i5-4670k / Crucial 2x4gb / GTX660 / RX-5300 / 2x F3 1TB / Crucial M4 / Eizo FS2333 / Mionix Naos 7000 / Sidewinder X4 / STR-DH520 + Cambridge Audio Minx Min 10 x5 + Boston Soundware XS Sub / Corsair Vengeance 1500 / Superlux HD330 & HD681B / G27 / PS3 / X360S

Anonymous User
Fail Samsung! Turhia lisälaitteita ja järjettömän hintainen laite. Jos tarvitsen näppäimistöä, niin ostaisin läppärin. Myöskään Windows ei houkuttele tabletissa laitetta hidastamassa. Tablet on tarkoitettu viihdekäyttöön, ei sillä tehdä tuottavaa työtä niin kuin pöytäkoneella tai läppärillä.
ArttuH5N1
Kallis hinta. Tuo vaikuttaa kätevältä ainoastaan, jos reissaa monessa paikassa, tai vaikkapa työn ja kodin väliä ja tekee töitä molemmissa. Tai muuten tarvitsee juuri tuota konetta.
Meizuman
Apple vois haastaa oikeuteen tosta näppäimistöstä, muistuttaa kyllä erittäin paljon imacin pikkunäppistä. Suuntanäppäimet näyttää just samanlaisilta.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille