AfterDawn logo

Samsung julkaisi tabletin Windowsilla ja kovalla hintalapulla

Teemu Laitila Teemu Laitila
4 kommenttia

Samsungin näppärän kokoinen ja suurille yleisöille tarkoitettu Galaxy Tab 7.7 sai IFA-messuilla seurakseen myös isomman ja pienempiä yleisöjä tavoittelevan Windows-tabletin. Series 7 -sarjaan kuuluva Slate PC on 11,6 tuuman kokoinen ja näyttö toimii 1366x768 pikselin resoluutiolla.

Windows 7 -järjestelmää pyörittää Intelin 1,6 GHz:n taajuudella toimiva Core i5-2467M sekä sen integroitu näytönohjain. Muistia on varattu 4 GB, mikä on erittäin riittävästi Windowsin perustarpeisiin. Laitteen kamerat on ilmeisesti lisätty lähinnä ominaisuuslistan kasvattamisen takia, sillä takapuolen kamera on tarkkuudeltaan 3 MP ja etupuolen 2 MP.

Nettiyhteydet hoituvat WiFi 802.11 b/g/n -yhteyksien tai sisäänrakennetun 3G-modeemin avulla. Lisälaitteita varten löytyy perinteinen USB 2.0 -liitäntä ja kuvan voi siirtää isommalle ruudulle micro-HDMI-liitännän avulla.

Samsungin Slate PC on varustettu yhtiön omilla optimoinneilla, joiden ansiosta Windowsin kosketuskäyttö onnistuu tehokkaammin. Optimointeihin kuuluu muun muassa isommat ikonit ja muista kosketusnäytöllisistä laitteista tutut pyyhkäisyeleet.


Slate PC ei yllä siroudessaan nykyisten Android-tablettien tasolle vaan laite on 1,3 cm paksu ja painaa 930 grammaa. Akun luvataan riittävän 7 tunnin käyttöön.

Tehokas Windows-tabletti ei ole myöskään halpa. Halvin 64 gigatavun tallennustilalla ja Windows Home Premium -käyttöjärjestelmällä kustantaa 1099 dollaria.

Lisäksi Slate PC tukee telakointiasemaa ja siihen liittyvää erillistä näppäimistöä. Lisälaitteet kasvattavat hinnan kuitenkin 1349 dollariin. Siihen hintaan saa jo erittäin kevyen kannettavan tietokoneen kiinteällä näppäimistöllä.

4 KOMMENTTIA

sidrend1/4

Vaatimaton tablet tietokone.

Ralle_ (vahvistamaton)2/4

Fail Samsung! Turhia lisälaitteita ja järjettömän hintainen laite. Jos tarvitsen näppäimistöä, niin ostaisin läppärin. Myöskään Windows ei houkuttele tabletissa laitetta hidastamassa. Tablet on tarkoitettu viihdekäyttöön, ei sillä tehdä tuottavaa työtä niin kuin pöytäkoneella tai läppärillä.

ArttuH5N13/4

Kallis hinta. Tuo vaikuttaa kätevältä ainoastaan, jos reissaa monessa paikassa, tai vaikkapa työn ja kodin väliä ja tekee töitä molemmissa. Tai muuten tarvitsee juuri tuota konetta.

Meizuman4/4

Apple vois haastaa oikeuteen tosta näppäimistöstä, muistuttaa kyllä erittäin paljon imacin pikkunäppistä. Suuntanäppäimet näyttää just samanlaisilta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT