SAMOLED+-näytöllä varustettu Galaxy Tab 7.7 on nyt virallinen

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

SAMOLED+-näytöllä varustettu Galaxy Tab 7.7 on nyt virallinen
Samsung on julkaissut tänään Berliinissä 7,7 tuuman kokoisen version toisen sukupolven Galaxy Tab -laitteestaan. Uusi Galaxy Tab on ensimmäinen tablet-kokoluokan laite, jossa käytetään Samsungin kehittämää Super AMOLED+ -paneelitekniikkaa. Näytön lisäksi laitteessa on panostettu nopeuteen ja Androidin 3.2 -versiota pyörittää kaksi 1,4 GHz:n taajuudella toimivaa ydintä.

Tähän mennessä sAMOLED+-näyttöjä on nähty enintään 4,3 tuuman kokoisina Samsumgin Galaxy-sarjan lippulaivamallissa Galaxy S II:ssa. Uusi Galaxy Tab tuo kuitenkin OLED-näytön katselukulmat, kontrastin ja hyvän värintoiston myös tablet-kokoluokkaan WXGA-resoluutiolla eli 1280x800 pikselin tarkkuudella.

Käyttöjärjestelmänä on Android Honeycombin uusin versio 3.2, jonka päällä pyörii Samsungin tablet-kokoluokkaan muokkaamaa versio TouchWiz-käyttöliittymästä. Androidia pyörittää Samsungin oma tuplaydinprosessori, joka toimii 1,4 GHz:n taajuudella. Tallennustilaa on versiosta riippuen 16, 32 tai 64 GB.


Galaxy Tabin 3G-versio on varustettu HSPA+-yhteyksillä, joiden teoreettinen nopeus yltää aina 21 megabittiin sekunnissa. Lisäksi nettiin pääsee WiFi-yhteydellä ja lisälaitteet kiinnittyvät Bluetoothin uusimman 3.0 -version avulla.

Galaxy Tab 7.7 on edeltäjiensä tavoin erittäin ohut. Laitteen paksuus on vain vajaat 8 mm ja painoa on 335 grammaa. Pienistä mitoista huolimatta laite vaatinee pidemmillä kuljetuksilla erillisen laukun kantolaitteekseen.

Laitteen suositushinta julkaisun yhteydessä tulee olemaan 699 euroa.

1 kommentti

ArttuH5N1
Hyvän näköinen laite kyllä, eikä ole spekseissäkään moitittavaa. Mitä nyt tallennustila hieman aneeminen ja akkukesto jäi mainitsematta. Hinta tosin taas, kuten lähes kaikilla tableteilla*, liian korkealla.

(*HP:n alennusmyynnissä olevaa tablettia lukuunottamatta.)

Mielenkiinnolla odotan Samsungin seuraavaa näyttötekniikka. Hyper-Super Über AMOLED++^2 mahdollisesti?

Kommentoi uutista