AfterDawn logo

OCZ julkisti yli teratavun hybriditallennuslaitteen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

SSD-asemistaan tunnettu OCZ on julkistanut yhtiön ensimmäisen hybriditallennuslaitteen. RevoDrive Hybrid kytketään tietokoneen PCIe-paikkaan ja sen luvataan saavuttavan jopa 910 MB/s:n lukunopeuden. Tekniset tiedot ovat muuttuneet jonkin verran Computex-esittelyn jälkeen.

OCZ on rakentanut RevoDrive Hybridin teratavun kovalevyn (5400 rpm, mahdollisesti Toshiban MQ01ABD) ja sadan gigatavun SSD-aseman päälle. Hybriditallennusta ohjaa Dataplexin ohjelmisto.

Hybriditallennus mahdollistaa SSD-asemien erinomaisen suorituskyvyn ja kovalevyjen suuren tallennuskapasiteetin ilman että kustannukset kohoavat tähtitieteellisiksi. OCZ kertoo laitteen säilyttävän kaiken harvoin tarvitun "kylmän" datan kovalevyllä ja vastaavasti "kuuman" tiedon SSD:llä. Tallennuslaite tarkkailee käyttöä ja oppimansa perusteella se määrittelee tiedon lämpötilan.


Laite tulee myyntiin ympäri maailmaa 499,99 dollarin suositushinnalla.

1 KOMMENTTI

Nippa851/1

Onko olemassa jotain esteitä ettei vastaavaa systeemiä vois toteuttaa ohjelmallisesti? Ohjelmalle vaan määriteltäs tietty HHD-levy varastolevyks ja SSD-levy cacheks. Sitten koneen idlaillessa levyt siirtelis tavaraa keskenään sopivalle levylle.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT