AfterDawn logo

Gigabyte vahvisti epähuomiossa AMD:n Bulldozer-malliston

Teemu Laitila Teemu Laitila
1 kommentti

Emolevyvalmistaja Gigabyte on vahingossa vahvistanut AMD:n tulevan Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvan FX-sarjan tulevat prosessorimallit. Malliston yksityiskohdat eivät ole kokonaan uusi asia, mutta maailman suurimman emolevyvalmistajan listauksella on oma painoarvonsa.

VR-Zone-sivuston bongaamassa Gigabyten listauksessa mainitaan neljä FX 8000 -sarjan kahdeksanytimistä mallia sekä yksi malli FX 6000 - ja FX 4000 -sarjoista. FX-sarjan lippulaiva tulee olemaan FX-8150, joka toimii 3,6 GHz:n kellotaajuudella ja sen TDP-arvoksi ilmoitetaan 125 wattia.

FX-6100 toimii 3,3 GHz:n taajuudella ja 95 watin TDP-arvolla. Neliytiminen FX-4100 puolestaan toimii 3,6 Ghz:n kellotaajuudella ja TDP on samat 95 wattia.

Kaikista malleista löytyy listan mukaan 8 MB L3-välimuistia ja 1 MB L2-välimuistia ydintä kohti. Ytimien määrään nähden suuri L3-välimuisti viittaa 6- ja 4-ytimisten mallien sisältävän kaikki neljä moduulia, joista osa on kuitenkin toimimattomia tai poistettu käytöstä.


Moneen kertaan myöhästyneiden FX-sarjan prosessoreiden odotetaan saapuvan vielä syyskuun aikana, vaikka myöhästymisestä lokakuuhunkin on huhuttu.

1 KOMMENTTI

xxwavx1121/1

VIelä kerran myöhästyy niin se on siinä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT