Globalfoundries: 20 nm vasta 2014

Kirjoittaja Panu Roivas,

Globalfoundries: 20 nm vasta 2014
Globalfoundriesin varatoimitusjohtaja Gregg Bartlettin mukaan 20 nm SHP (Super High Power) -prosessi on tuotantokunnossa vasta vuonna 2014.

Bartlett kertoo 28 nm SHP-prosessin olevan tuotantovalmis ensi vuoden aikana. Nykyisellään AMD käyttää Globalfoundriesin 32 nm prosessia suorittimilleen, ja TSMC:n 28 nm prosessia tuleville näytönohjaimille. On kuitenkin mahdollista, että AMD tulee jatkossa valmistamaan näytönohjaimia myös Globalfoundriesin tehtailla.

20 nm prosessi tulee korvaamaan nykyisen 32 nm prosessin, ja AMD tullee valmistamaan suorittimensa tällä prosessilla kunhan se on tuotantokunnossa. Intel siirtyy jo ensi vuonna 22 nm prosessiin Ivy Bridgen myötä, mutta Globalfoundries laahaa selvästi perässä, 20 nm prosessin ollessa valmis aikaisintaan 2014.

AMD valmistaa kevyemmät Krishna ja Wichita -koodinimillä kulkevat suorittimet tulevalla 28 nm prosessilla, mutta Bulldozer-suorittimet jäävät luultavasti odottamaan 20 nm prosessia. Tuotantoprosessien aikataulut ovat kuitenkin hyvin venyvä käsite, ja aikaisemmin siirtymät ovat saattaneet venyä jopa vuosilla luvatusta aikataulusta.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille