AMD:n Llanolla tuotanto-ongelmia, syypäänä näytönohjain

Kirjoittaja Panu Roivas,

AMD:n Llanolla tuotanto-ongelmia, syypäänä näytönohjain
AMD julkaisi A-sarjan Llano-suorittimet alkukesästä, mutta monilta osin ne loistavat poissaolollaan kannettavista ja pakettikoneista. Bright side of News -verkkosivuston mukaan AMD:llä on ongelmia Llanon näytönohjainosion kanssa.

Aikaisemmin huhujen mukaan Llanon saantojen piti olla kunnossa, ja Bulldozerin viivästymisen syyksi ollaan vastaavasti kerrottu huonoa saantoa, mutta BSN-sivuston mukaan asia saattaa olla päinvastoin. Lähteiden mukaan Llanon tuotanto-ongelmien syypäänä on näytönohjainosio, CPU-puolen ollessa täysin kunnossa, mikä ei olisi kovin yllättävää kun kyseessä on jo noin kahdeksan vuotta vanhaan arkkitehtuuriin perustuva CPU.

Ongelmat GPU:n kanssa eivät ole yllättäviä, sillä Llano on Globalfoundriesin ensimmäinen SOI-prosessilla valmistettu tuote joka sisältää näytönohjaimen. TSMC valmistaa AMD:n näytönohjaimet, ja nykyään myös hyvin menestyneet Zacate- ja Ontario-suorittimet. Llanon tulevaisuus näyttää synkältä, mutta AMD on luvannut sen korvaajan, Trinityn, tulevan jo ensi vuonna. Trinityn kerrotan lisäävän GFLOPS-suorituskykyä jopa 50%, ja se käyttää uutta Bulldozer-arkkitehtuuria CPU-puolella. Nähtäväksi jää kuitenkin kuinka hyvin AMD ja Globalfoundries ovat saaneet tuotantoprosessin kuntoon Trinityn julkaisuun mennessä.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille