AMD:n 28 nm mobiilimallisto tulossa vuoden vaihteessa

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (4)

AMD:n 28 nm mobiilimallisto tulossa vuoden vaihteessa
Semiaccurate-sivusto vuoti vastikään Nvidian 28 nm mobiilimalliston, jonka mukaan Nvidia aloittaisi uusien piirien massatuotannon vuoden vaihteessa. Nyt Semiaccurate on paljastanut myös AMD:n tulevan malliston, jonka kerrotaan saapuvan myyntin joulukuun ja tammikuun aikana.

AMD:lta on luvassa kolmella eri piirillä yhteensä kuusi eri mobiilinäytönohjainta. Ensimmäisenä joulukuun aikaan on tulossa pienemmät Heathrow ja Chelsea, ja myöhemmin ensi vuonna Wimbledon. Huippumalli Wimbledon XT:n TDP-arvoksi on kerrottu 80W, 3DMark Vantage pisteiksi P16000, ja se on varustettu jopa 4 Gt:lla GDDR5-muistia.

Tietojen mukaan vaikuttaisi siltä, että AMD olisi julkaisemassa omat piirinsä hieman ennen Nvidiaa. AMD on myös kertonut työpöytämallien tulevan vielä tämän vuoden puolella, kun taas Nvidia on kertonut omien korttiensa tulevan vasta ensi vuonna.4 kommenttia

Fin_boy
4Gb GDDR5 WTF! Tuo on ihan super-overkill..... ihan turhaa maksaa 4Gb kun ei ikinä varmaan edes pysty sitä käyttämään....

I5 2500K, 7950, p8p67 DLX.

Tnoi
@1

Se on se "Gigantti edition" näyttis TEHOKONEESEEN!
Thor1993
Ei hullumman olosia mobiilikortteja, mutta toi muistimäärä menee jo aika roimasti yli järkevistä luvuista. Toki 4Gb GDDR5:ttä kuulostaa keskiverto jannusta tooosi tehokkaalta ja sillonhan se myös myy.
Ibanez90
Ei tuosta muistista mitään haittaakaan ole. Ja luulisi sillä olevan hieman merkitystä/tulee todennäköisesti olemaan pian kun muisti on puoli ilmaista ja näyttiksistä sitä pirusti löytyy.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille