Microsoft vilautti neliytimistä Windows-tablettia

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

Microsoft vilautti neliytimistä Windows-tablettia
Microsoftin Jeff Johnson vilautti Uudessa-Seelannissa pidetyssä TechEd 2011 -tapahtumassa neliytimistä Windows-tablettia. Laitteen yksityiskohdista ei kerrottu julkisuuteen, mutta ohjelmistojätillä työskentelevän Alan Burchillin mukaan niitä annetaan ilmaiseksi seuraavaan tapahtumaan osallistuville. Salamyhkäisyys onkin laittanut huhumyllyn jälleen käymään.

Burchill on sittemmin muokannut tiedon konferenssilahjasta ohueksi tabletiksi (“What is very interesting is that device was a ‘Quad Core Windows Slate that will be give(n) out at an upcoming Microsoft Event’… Hmmm…”)

Monet epäilevät, että "seuraava tapahtuma" on Anahemissa järjestettävä BUILD-konferenssi, jossa Microsoft on luvannut esitellä kehitteillä olevan Windows 8 -käyttöjärjestelmän. Esitellyn tabletin uskotaan näin ollen sisältävän ARM-tuellisen Windows 8:n.

ARM-suoritinta veikataan sen vuoksi, että x86-suorittimien joukosta ei löydy sellaista neliytimistä ULV-sirua, joka soveltuisi näin ohueen taulutietokoneeseen. Lisäksi Nvidian neliytiminen Kal-El-piiri pitäisi ilmestyä lähiaikoina.
ZDNetin Mary-Jo Foleyn mukaan Microsoftin Patrick Hevesi vahvisti, että ensimmäiset neliytimiset Windows-tabletit ilmestyvät vielä tämän vuoden aikana. Laitteiden kerrotaan olevan varustettu 10-tuumaisella HD-näytöllä, jotka kykenevät 1080p-videotoistoon. Akun kerrotaan kestävän näissä laitteissa kahdeksan tunnin ajan.1 kommentti

ArttuH5N1
Tämä laite kuulostaa jo erittäin mielenkiintoiselta. 4 ydintä? Luulisi akun huutavan leipää. Mutta jos päästään lähellekkään todellisuutta tuolla 8 tunnilla, on jo melko hyvin. Tosin tablettien akkukeston toivoisin noin yleiseltä linjaltaan olevan huomattavasti parempi.

Ja HD-näyttö, mielenkiintoista. Viihdekäyttöön soveltunee siis.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille