AfterDawn logo

Acer epäilee tablet-kysynnän olevan hiipumassa

Teemu Laitila Teemu Laitila
1 kommentti

Tietokonevalmistaja Acerin hallituksen puheenjohtaja JT Wang epäilee, että tablet-laitteiden kysyntä alkaa olla hiipumassa. Wangin mukaan tulevat Intelin tekniikkaan perustuvat Ultrabook-kannettavat sekä Microsoftin uusi Windows 8 saavat kuluttajat taas kiinnostumaan perinteisistä kannettavista.

Osa PC-valmistajista jakaa Acerin johdon näkemyksen tablettien rajallisesta menekistä. Valmistajat uskovat tablet-markkinoiden saavuttavan pian tason, jossa lähinnä viihteen kuluttamiseen tarkoitetuilla laitteilla ei ole enempää menekkiä ja myyntiluvut eivät kasva enää tulevaisuudessa. Tutkimusyhtiöiden ennusteiden mukaan tablettien myynti tulee kuitenkin vielä moninkertaistumaan seuraavien vuosien aikana.

Acer ei ole tähän asti onnistunut saamaan markkinoille uskottavaa tablet-laitetta ja yhtiön mobiilistrategia muiden kuin perinteisten tietokoneiden puolella on ollut olematonta.


Acer valmistelee Intelin Ultrabook-konseptiin perustuvan kannettavan tietokoneen julkaisua syyskuuksi. Acerilla uskotaan Ultrabook-kannettavien osuuden kannettavien kokonaismyynnistä kasvavan lähes puoleen seuraavan vuoden kuluessa.

1 KOMMENTTI

ArttuH5N11/1

Tabletit ovat jo murtautuneet koteihin ja niiden kysyntä varmasti laantuu "normaalitasolle". Tuskin tulevat häviämään. Samaa ennustettiin miniläppäreistä. Eivät nekään mihinkään ole hävinneet, mutta myynnin aallonharja on varmaan saavutettu, ja 15 minuuttia median parrasvaloissa on päättynyt.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT