Finnair harkitsee istuinnäyttöjen korvaamista iPadeilla

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (4)

Finnair harkitsee istuinnäyttöjen korvaamista iPadeilla
Finnarin toimitusjohtaja Mika Vehviläinen kertoi Australian Business Traveller -verkkolehden haastattelussa, että yhtiö miettii penkkien selkänojiin upotettujen näyttöjen korvaamista Applen iPad-taulutietokoneilla uusissa Airbus A350-lentokoneissa. Lentokoneet tuleva Finnairille vuonna 2014.

Vehviläisen näkemyksen mukaan sekä Finnair että sen asiakkaat voisivat hyötyä valinnasta. Valtio-omisteisen lentoyhtiön asiakkaat voisivat tilata verkkopalvelusta haluamansa viihdesisällön lentomatkan ajaksi. Samalla Finnair pääsee eroon kalliista ja nopeasti vanhentuvasta kiinteästä viihdejärjestelmästä. Vehviläisen mukaan iPadit vähentävät myös polttoainekustannuksia.

Toimitusjohtajan vision mukaan myös oman laitteensa voisi kytkeä Finnairin lentokoneen viihdejärjestelmään. Finnairin Hong Kongin lennoilla business-luokassa matkustaneet ovat voineet jo kuukauden ajan kokeilla Applen taulutietokonetta.


Samalla yhdysvaltalainen United Continental -lentoyhtiö kertoi korvaavansa ohjaamohenkilökunnan paperiset lentoasema- ja lähestymiskartastot iPadeilla.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

4 kommenttia

Anonymous User
Apple kyräilee pantenteillaan ja väärentelee todisteita. Yhtiö yritti hiljentää räjähtäneen iPodin omistajat lakiuhkauksin. Applen mieletön väite: Jailbreikin salliminen voisi kaataa tukiasemat. Alihankkijana käytetään lapsityövoimaa käyttävää yritystä. Uskomattoman härskiä toimintaa Applelta, myydä tuotteita kovalla katteella ja samaan aikaan käyttää halpatyövoimaa surkeissa työolosuhteissa. iPhone 4 puhelimessa oli antennivika, mutta Apple vähätteli tilannetta. Haitakeskandaalistkaan ei ole pitkää aikaa. Miten yritykset luottavat yritykseen, joka ei avusta asiakkaitaan haittaohjelman poistamisessa tai auta edes analysoimaan, onko heidän koneissa haittaohjelma vai ei?

Finnairin ei tulisi suosia tällaista yhtiötä! Onneksi voi lentää muiden yhtiöiden koneilla lomamatkalle.
3rd_party
No jaa... ei iPadien hankkiminen varmasti ainakaan lentolippujen hintoja laske, vaikka olisivathan ne mukavampaa ajanvietettä kuin näytöt joista kukaan ei näe mitään ja joista tulee raivostuttavia, miljoona kertaa nähtyjä elokuvia tai sellaisia joita ei koskaan haluakaan nähdä.

Jos vaikka finskillä koettaisivat saada henkilökunnan lopettamaan lakkoilun ensin ja jotain syömäkelpoista ruokaa koneisiinsa. Ja jos nyt aikovat tabletteja hommata, niin toivottavasti edes kilpailuttavat hankinnan eivätkä osta sokeana iPadeja, vaikkei valtionyhtiöissä tuota taloushallintoa ole kyllä ennenkään osattu.

Ja sitten kun joku nyt kuitenkin tulee sanomaan, ettei kannata ostaa mitään muuta kuin iPadeja, koska ne ovat tablettien Mersuja, niin voihan niin ollakin. Mutta koska Finnair ei ole taivaiden Mersu, eikä edes BMW, vaan ehkä pikemminkin VW tai Skoda, niin ei sitä nyt kannata nahkasisustukseen kaikkia rahoja käyttää.
AkZuh
Oonko ainut joka ihmettelee, miten ipadit voivat vähentää polttoaine kulutusta?

Asus P8Z68-V PRO/GEN3 | 2500K + H2O | 8GB Vengeance | HD6870 + H2O | Samsung 830 SSD | Antec P180 + NeoHE 550W | Samsung SyncMaster 2333SW

ArttuH5N1
Tekniikka kehittyy vauhdilla. Tätä se tulevaisuus on. Tabletit koneissa vaikuttaa hyvältä idealta, mutta karsastan ajatusta Applen tuotteista koneissa. Itse kun en kyseistä lafkaa haluaisi tukea. Mutta toistaiseksi siinä taitaa olla matalimman oppimiskynnyksen OS ja yleisestikin melko tunnettu, joten se puoltaisi ajatusta.

Kommentoi uutista