AfterDawn logo

Microsoft parantaa tiedostojen kopiointia Windows 8:ssa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Ohjelmistojätti Microsoft on ollut tietoisesti hissukseen Windows 8:n ominaisuuksista, sillä yhtiöllä on huonoja kokemuksia uudistusten ennenaikaisesta julkistamisesta. Building Windows 8 -blogin kautta on kuitenkin alettu hiljalleen kertoa mitä uutta kehitteillä oleva käyttöjärjestelmä sisältää.

Natiivin USB 3.0 -tuen ja sovelluskaupan ohella Microsoft on kertonut Windows 8:n sisältävän uuden tiedostohallintajärjestelmän. Siinä on keskitytty parantamaan tiedostojen nimeämistä, siirtämistä, kopioimista ja poistamista.

Yksi uusi piirre on, että kopioinnin voi halutessaan keskeyttää väliaikaisesti jos koneen resursseja vaaditaan johonkin muuhun ja jatkaa taas samasta kohtaa kun aika on sille sopiva. Kaikki samaan aikaan käynnissä olevat kopiointiprosessit näkyvät myös samassa ikkunassa.


Prosessin historian yksityiskohtaisempaa tarkkailua varten Microsoft on lisännyt graafin, jonka avulla voi tarkkailla millä tavalla kopiointinopeus on käyttäytynyt.

Myös tiedostojen korvaamiseen liittyvä ilmoitusikkuna on uudistettu aiempaa intuitiivisemmaksi. Samalla Microsoft on luopunut tietyistä ilmoituksista. Windows 8 ei enää kysy haluaako käyttäjä varmasti siirtää tiedoston roskakoriin tai yhdistää kaksi kansiota.

Windows 8:n ominaisuuksista voit keskustella Hardware.fi:n uudelle Windowsille omistetulla keskustelualueella.

3 KOMMENTTIA

Raattis1/3

Hieno homma! Tykkään miten toi korvausvalinta boldaa tuoreemman päivämäärän ja suuremman tiedostokoon.

Vielä kun olisi realiaikainen näkymä siirrettävistä tiedostoista ja selkeä erotus peruuta- ja lopetatoimintoihin. (Toinen palauttaa/poistaa jo siirretyt/kopioidut tiedostot, kun toinen vaan lopettaa siihen paikkaan).

OneMember2/3

Idea nätisti kopioitu TeraCopy ohjelmasta... Toivottavasti on myös lähes yhtä nopea.

Raattis3/3

@OneMember
Eihä ku Nautiluksesta.


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT