JEDEC paljasti DDR4:n ominaisuuksia

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

JEDEC paljasti DDR4:n ominaisuuksia
DDR-muistien standardisoinnista vastaava JEDEC-ryhmittymä on paljastanut seuraavan sukupolven DDR4-muistien tulevat ominaisuudet. Vaikka standardisointityö ei olekaan valmis, niin kuukausia kestänyt työ on jo sen verran pitkällä että siitä voidaan alkaa puhua.

Pääajatuksena on ollut kasvattaa muistien suorituskykyä, mutta samalla laskea niiden tehonkulutusta. Ensimmäiset DDR4-muistit pystyvät 1,6 GT/s:n nopeuteen, mutta myöhemmässä vaiheessa suorituskyky voidaan tuplata 3,2 GT/s:ään. Muistien käyttöjännite on 1,05–1,2 volttia, eli selvästi pienempi kuin nykyisten DDR3-muistien (n. 1,5 volttia). Erilaisia dataleveyksiä DDR4:lle on määritelty kolme kappaletta: x4, x8 ja x16.

Dual ja Triple Channel -ratkaisut tulevat siirtymään historiaan. Nykyisissä DDR2- ja DDR3-muisteissa on mahdollisuus laittaa esimerkiksi kaksi muistikampaa yhteen muistikanavaan, mutta DDR4:n kohdalla kanavakohtaisten kampojen määrä on rajattu yhteen.


Lopullinen standardi on tarkoitus saada valmiiksi ensi vuoden puolivälin paikkeilla. Samsung on kuitenkin jo ehättänyt valmistamaan ensimmäisen DDR4-muistikamman. Hieman myöhemmin omaa DDR4-muistia esitteli Hynix.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Hyvät tarjoukset-ketju 1095 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Perseilyketju. 2161 Vapaata keskustelua
VHS kasettien digitointi 17 Digivideo-ongelmat ja -keskustelu
Lisää muistia Acer läppäriin 9 Kannettavat tietokoneet
Uusi kone 1200€ 2 Uutta tietokonetta ostamassa
Videoketju 375 Vapaata keskustelua
Biisiketju 4610 Vapaata keskustelua
Win 7 läppärille näytöntallentaja Zoom-tallennuksia varten 3 Windows -ongelmat
PC uudet järkevät komponentit 3 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näyttöteline kolmelle 27" näytölle 4 Tietokoneen näytöt
Näytä lisää viestejä