Samsungilta aurinkokennollinen minikannettava

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

Samsungilta aurinkokennollinen minikannettava
Vihreys ja ekohenkisyys ovat tätä päivää IT:ssäkin. Toistaiseksi nämä aatteet ovat näkyneet kuluttajatuotteissa lähinnä aiempaa alhaisempina tehonkulutusratkaisuina. Samsung vie asiaa hieman pidemmälle esiteltyään uuden aurinkokennolla varustetun miniläppärin.

Toistaiseksi vain Etelä-Koreassa myytävän 10,1-tuumaisen Sense NC 215:n kanteen on integroitu sarja pieniä aurinkokennoja, joiden avulla tietokoneen akkua voi ladata kirkkaassa päivänvalossa. Ratkaisu tuo pientä helpotusta tilanteisiin, joissa pistorasiaan ei pääse käsiksi tai latausjohto on päässyt unohtumaan toisaalle. Täyden akun kerrotaan kestävän jopa 14 tuntia ja kahden tunnin auringonvalon avulla tietokoneen käyttöaikaa saa venytettyä tunnilla.

Samsung esittelee tekniikkaa ymmärrettävistä syistä minikannettavan avulla. Isomman tietokoneen virtatarpeet on selvästi hankalampi täyttää aurinkokennojen avulla.

Vaikka Samsungin ajatus onkin kaunis ja eittämättä mielenkiintoinen, niin omat huonot puolet silläkin on. LCD-näytöt eivät tunnetusti näy kovin hyvin kirkkaissa olosuhteissa, minkä aurinkokennot taas vaativat toimiakseen kunnolla. Hämärässä näytön kuva on selkeä, mutta silloin aurinkokennot eivät toimi.
Koneen kotelo on valmistettu kulutusta kestävällä ja naarmuuntumattomalla Duracase-teknologialla. Tietokone tulee myyntiin Koreassa huomenna (23. elokuuta) ja maksaa 533 dollaria.

2 kommenttia

Solonen
Raattis
Miten joku suunnitteluosasto voi olla noin jumissa?

Tää ei ole mikään uusi keksintö: http://www.pixelqi.com/

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille