AMD päivitti Fusion-mallistoaan kolmella suorittimella

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD päivitti Fusion-mallistoaan kolmella suorittimella
AMD on julkaissut Fusion-mallistoonsa uusia integroidulla näytönohjaimella terästettyjä suorittimia. E- ja C-sarjaan ilmestyi nyt yhteensä kolme uutta mallia: E-450, E-300 ja C-60.

Minikannettaville ja vähävirtaisille tietokoneille tarkoitetuista suorittimista löytyy kaksi 40 nanometrin prosessilla valmistettua Bobcat-ydintä. E-450 on kolmikon nopein 1,65 gigahertsin kellotaajuutensa ansiosta. E-300 pääsee Turbolla 1,6 gigahertsiin, mutta vakiokellot ovat 1,3 gigahertsissä. Suorittimien väliltä löytyy pieni ero näytönohjaimenkin suhteen, sillä E-450:n Radeon HD 6320 tikittää vakiona 508 megahertsissä, joka Turbon ansiosta voi nousta aina 600 megahertsiin saakka. E-300:n Radeon HD 6310 raksuttaa laskuja 488 megahertsin taajuudella. Molemmista löytyy 80 stream-ydintä.

Edellisten Zacate-mallien ohella AMD toi myyntiin uuden Ontarion eli C-60:n. Sen x86-ytimet on kellotettu tasan yhteen gigahertsiin, mutta Turbo tuo tähän 330 megahertsiä lisää. Myös näytönohjain on kolmikon vaatimattomin, Radeon HD 6290 toimii 276 MHz:ssä (400 MHz Turbolla). Ominaisuudet kuitenkin laskevat TDP-arvon yhdeksään wattiin, kun kahdessa muussa se on kaksinkertainen.

AMD:n tiedotteen mukaan kaikki kolme suoritinta tukevat DisplayPort++-teknologiaa ja HDMI 1.4a -ulostuloa, joten prosessoreiden avulla HD-tasoista kuvaa saa siirrettyä omaan 3D-televisioon. DP++:n ansiosta myös ääni saadaan siirrettyä HDMI:n kautta laitteeseen.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille