Tom's Hardwaren CPU-arkkitehtuurivertailu: 15 prosessoria, yksi ydin ja 3 GHz

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Tom's Hardwaren CPU-arkkitehtuurivertailu: 15 prosessoria, yksi ydin ja 3 GHz
Nykyinen prosessoriala on erittäin monimutkainen. Sekä Intel että AMD tarjoavat lukuisan määrän eri prosessorimalleja useissa eri hintaluokissa ja ytimiä löytyy useimmiten kuudesta kahteen kappaletta.

Moniydinprosessoreiden saavuttua markkinoille suorituskyvyn kasvu on ollut nopeampaa kuin koskaan yhden ytimen aikakaudella. Mutta miten nykyiset prosessorit pärjäävät vertailussa vanhoihin malleihin kun useamman ytimen rinnakkaisuuden tuoma etu poistetaan?

Tässä artikkelissa tutustutaan pelkän prosessoriarkkitehtuurin kehitykseen siitä asti kun usean ytimen suorittimet saapuivat markkinoille. Vertailussa on mukana 15 eri prosessorimallia Intelin Pentium 4:stä ja AMD:n Athlon 64 X2 -mallista alkaen päätyen nykyisiin Sandy Bridge - ja Phenom II -malleihin.

Testitulosten normalisoinnin vuoksi prosessoreista on otettu käyttöön vain yksi ydin ja kaikki mallit asetetaan toimimaan 3 GHz:n kellotaajuudella. Kuten odottaa saattaa, Sandy Bridge on tuloksissa vahvoilla.


Tom's Hardwaren CPU-arkkitehtuurivertailu: 15 prosessoria, yksi ydin ja 3 GHz

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille