Microsoft raottaa Windows 8:n kehitystä, sovelluskauppa varmistui

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Microsoft raottaa Windows 8:n kehitystä, sovelluskauppa varmistui
Mobiilipuolella helppokäyttöiset sovelluskaupat ovat olleet nousussa jo pitkään ja samaa konseptia ollaan tuomassa myös perinteisiin pöytäkoneisiin. Apple on sisällyttänyt sovelluskaupan Mac OS X:n uusimpiin versioihin ja ennakkohuhuissa Microsoftin on odotettu seuraavan perässä tulevan Windows 8:n osalta.

Vaikka Microsoft yrittää estää Windows 8 kehittäjäversioiden vuotamisen julkiseen levitykseen, yhtiö pyrkii tyydyttämään yleisön tiedonnälkää kertomalla blogissaan tietoja kehitysprojektin vaiheista. Viimeisin blogipostaus kertoo eri tiimeistä, joiden vastuulla kehitys on. Yhden ryhmän vastuulla kerrotaan olevan App Store, mikä käytännössä vahvistaa aiemmat huhut tulevasta sovelluskaupasta.

Toinen mielenkiintoinen maininta on Hyper-V-ominaisuudesta vastaava tiimi. Hyper-V on Microsoftin virtualisointiratkaisu, joka on tähän mennessä nähty vain käyttöjärjestelmän palvelinversioissa. Virtualisoinnin noustessa aiempaa suurempaan rooliin, Microsoft saattaa sisällyttää toiminnon myös järjestelmän client-versioihin. Toisaalta Hyper-V voidaan eriyttää vain palvelinversioiden ominaisuudeksi vielä myöhäisemmässä vaiheessa.

Windows 7:n kehitysvaiheeseen verrattuna uusimman Windowsin kehitysalueista puuttuu kokonaan Media Center -sovelluksen kehitykseen keskittyvä ryhmä. Muutos saattaa olla merkki heikosti suosiota saaneen ominaisuuden jäämisestä taka-alalle tulevassa käyttöjärjestelmässä. Samaan viittaisi aiempi uutinen, jonka mukaan Microsoft ei aio jatkaa äänitekniikkaa kehittävän Dolbyn pakkaustekniikoiden lisensointia uudessa Windows-versiossa.

1 kommentti

PJL78
Vielä kun Paintin päivittäisivät versioon 2 joskus :D Heittäisivät sillä vesilintua tai tekisi edes hiukan modernimman siitä.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille