Hewlett-Packard luopumassa tietokoneiden valmistuksesta

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (8)

Hewlett-Packard luopumassa tietokoneiden valmistuksesta
Yhdysvaltalainen informaatioteknologiajätti Hewlett-Packard aikoo eriyttää tietokonebisneksen muusta yhtiöstä. Asiasta kertoi Bloomberg, jonka sisäpiirilähteiden mukaan yritys tiedottaisi asiasta heti pörssien sulkeutumisen jälkeen Yhdysvalloissa.

Bloombergin mukaan kyse on niin sanotusta spin-offista eli HP:n PC-bisnes tulee jatkumaan tulevaisuudessa omana yrityksenä. Hewlett-Packard on maailman suurin tietokoneiden valmistaja. Tietokoneiden marginaalit on kuitenkin poljettu jo niin alas, ettei ala enää tarjoa kovin hyviä kasvunäkymiä.

Yhtiön tarkoituksena on keskittyä tulevaisuudessa ohjelmistoihin. Samaisten lähteiden mukaan HP olisi ostamassa 10 miljardilla dollarilla brittiläisen yritysohjelmistotalo Autonomy Corporationin. Toimitusjohtaja Leo Apotheker on jo aiemmin kertonut haluavansa muuttaa HP:n ohjelmisto- ja palvelualan yritykseksi.

Päivitys. Yhtiö vahvisti aikeensa odotusten mukaisesti. Samalla se lopettaa kokonaan älypuhelimien ja tablettien valmistamisen. HP harkitsee vielä tietokoneita valmistavan PGS-divisioonan kohtaloa eli eriytetäänkö se kokonaan vai vain osittain.

8 kommenttia

Anonymous User
En oikein osaa kuvitella HP:tä softafirmana. He kun ovat tunnettuja tulostimista, tietokoneista ja näytöistä.
kolmis
Eipä hp ole vielä mitään liian laadukasta tarjonnut kummallakaan puolella.

Vapaat ihmiset kahlitaan, henkisesti kahlituille uskotellaan että he ovat vapaita ja kahlituille sanotaan että joku päivä pääset vielä vapauteen.

Anestic
kolmis saa kyllä perustella. Elitebook on kyllä laadun perikuva. Itselle tuli kyllä yllätyksenä tämä...
sobc
HP on jo nyt iso tekijä softapuolella. Eivät vain tee paljoa kuluttajapuolen softaa.
dRD
HP:n bisnesläppärit ovat kyllä olleet luotettavuuden perikuva - kuluttajapuolen malleista olen kuullut vähän ristiriitaista palautetta. Ja sama pätee pitkälto myös tulostinpuoleen.

Sinänsä uutinen on mielenkiintoinen, sillä muistan elävästi vuosikymmen aiemmin, kun HP osti Compaqin kasvaakseen isoimmaksi pelaajaksi PC-markkinoilla (btw. aikaa, jolloin AfterDawn ei kattanut "PC-uutisia" :-).

Toki sen jälkeen paljon vettä on joessa virrannut, IBM:hän oli ensimmäinen megavalmistaja joka luopui kuluttajaraudasta ja myi PC-valmistuksen Lenovolle. HP taas on ostaellut tallennuspalveluita, jne firmoja ja näyttää "tekevän ibarit" eli keskittyvän puhtaasti palvelubisnekseen ja firmoihin (IBM:llähän tuo strategia on toiminut hyvin, firmallahan menee loistavasti).
renttu1
HP ei ole koskaan laadulla loistanut. Markkinointi on vaan ollut melko tomivaa.
Tnoi
Ihan hyvä vaan että lopettavat..
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19. elokuu, 2011 @ 15:56
Samakot
HP:n strategia oli vähän heikko mielestäni. Tehdä keskinkertaisia kuluttajatuotteita ja viimisen päälle laadukkaita yritystuotteita saman nimen alla. Sama kun Fiatteja myytäisiin Ferrarin nimena alla, kyllä siinä laatutuotteiden mielikuva nopeasti romahtaisi.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille