Samsung julkaisi SSD 830 -aseman SATA 6 Gbps -tuella

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Samsung julkaisi SSD 830 -aseman SATA 6 Gbps -tuella
Samsung on julkaissut yhtiön ensimmäisen nopeampaa SATA 6 Gbps -liitäntää käyttävän SSD-aseman. Samsung SSD 830 on kuluttajaversio viime viikolla julkaistusta PM830-mallista, joka on tarkoitettu pelkästään OEM-valmistajien käyttöön.

SSD 830 perustuu Samsungin omaan muistiohjaimeen ja firmwareen. Muistina käytetään luonnollisesti myös Samsungin omaa Toggle NAND -muistia, jonka valmistuksessa on siirrytty 3x nm luokasta 2x nm tasolle. Tiukempaan pakattu muisti laskenee NAND-sirujen hintoja tulevaisuudessa.

Nopeamman SATA-väylän ansiosta peräkkäislukunopeudet on saatu nostettua korkeammaksi. Samsung ei ole julkaissut SSD 830 -aseman kuluttajaversion tarkkoja tietoja, mutta samaan tekniikkaan perustuva OEM-versio saavuttaa 500 MB/s lukunopeuden ja 350 MB/s kirjoitusnopeuden. Kuluttajaversioon tehtävien optimointien jälkeen nopeudet tuskin jäävät aiemman version jalkoihin.

Muistiohjain tukee koko aseman AES-256-salausta, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon yrityskäyttäjien kannalta.
SSD 830 saapuu markkinoille lokakuun aikana useissa eri kokoluokissa alkaen 64 gigatavusta aina 512 gigatavuun saakka. Samsung ei ole julkaissut asemien suunniteltuja myyntihintoja.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille