Oikeus kumosi Galaxy Tab 10.1:n myyntikiellon Saksan ulkopuolella

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (4)

Oikeus kumosi Galaxy Tab 10.1:n myyntikiellon Saksan ulkopuolella
Düsseldorfilainen käräjäoikeus kielsi viime viikolla Samsungia tuomasta maahan tai markkinoimasta sen uusinta Galaxy Tab 10.1 -taulutietokonetta. Päätöstä perusteltiin sillä, että laite loukkaa Applen patentteja ja muistuttaa liiaksi iPad 2:sta.

Oikeuden alkuperäinen päätös koski koko EU:ta (Alankomaita lukuun ottamatta). Harkittuaan tuomiotaan tarkemmin, oikeus päätti kumota asettamansa kiellon Saksan ulkopuolisista EU-maista. Käräjäoikeuden mukaan se arvioi tuomiovaltansa uudelleen ja katsoi, ettei sen valtuudet riitä koko EU:n talousaluetta koskevien päätösten antamiseen. Ainoastaan Samsung GmbH on velvoitettu noudattamaan kieltoa 250.000 euron sakon uhalla.


Koska alkuperäinenkin päätös koski ainoastaan Samsungia, niin jälleenmyyjät ovat voineet myydä jo täytettyjä varastojaan EU:ssa kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Applen kannalta uusin käänne on tietysti ikävä, sillä jos se haluaa torpata tabletin myynnin koko EU:ssa, niin ilmeisesti sen pitää valittaa samasta asiasta jokaisen EU-maan oikeuslaitokseen erikseen.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

4 kommenttia

PatrikSelin
PatrikSelin
http://blog.androidsuomi.fi/2011/08/samsung-galaxy-tab-10-1n-myyntikielto-peruttiin/

"Asiaan on todennäköisesti vaikuttanut webwereld.nl -sivuston paljastus, että Applen toimittama todistusaineisto on saanut Applen toimesta Photoshop-käsittelyä. Applen oikeusryhmän graafikot ovat näperelleet todistusaineistoksi kovin kummallisen iTab Frankenstein hirviön, jonka kuvasuhde on muutettu tahallisesti lähemmäksi iPadia. Myös Samsungin logo on saanut kyytiä, jotta laitteen reunukset näyttäisivät enemmän Applen laitteelta ja tuomari ei kiinnittäisi huomiota turhiin yksityiskohtiin. Apple myös toimitti laitteista kuvat niin, että ipad oli kotiruudullaan, mutta Tab oli kuvattu ohjelma-valikossa jotta yhdennäköisyyttä saataisiin vieläkin enemmän. Onneksi Saksassa oltiin hereillä ja EU ei antanut lahjaksi Applelle monopolia ja samalla järjetöntä “patenttia” suorakaiteen muotoisiin laitteisiin."
RekookeR
RekookeR
"Käräjäoikeuden mukaan se arvioi tuomiovaltansa uudelleen ja katsoi, ettei sen valtuudet riitä koko EU:n talousaluetta koskevien päätösten antamiseen"

Tarkka huomio.

Eikö noi kaikki nykyään muistuta toisiaan, ainakin puhelimet on jokainen toistensa näköiskopioita

-Reko

Anestic
Anestic
Näinpä. Ees joku roti. Pitäisi kyllä tosin ottaa uusintakäsittelyyn noiden harhaanjohtavien oletettavasti todisteiden varjossa, ja varmasti otetaankin.

http://rompeblogi.blogspot.fi/

Thor1993
Thor1993
Tulikin ihmeteltyä että millä järjellä tämmönen porukka päättää meijänkin asiat, kun näyttää älykkyyttä löytyvän vähemmän, kun Suomen kultatytöltä aka. Tuksulta.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Hyvät tarjoukset-ketju 1150 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
HP:n kannettava, Windows hakukenttä ei toimi 2 Kannettavat tietokoneet
Biisiketju 5083 Vapaata keskustelua
Windows 11 - Keskustelu 144 Windows -ongelmat
Finelite.org trackeri 5 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Mitä pelejä pelaat? 9 PC:n pelit
HYVÄÄ UUTTA VUOTTA! 8 Vapaata keskustelua
C kasetilta musaa läppäriin 15 Mediasoittimet
Päivitystä vai uutta? 8 Uutta tietokonetta ostamassa
Teams sovellus 3 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä