AMD integroi koko piirisarjan Wichita- ja Krishna-suorittimiin

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD integroi koko piirisarjan Wichita- ja Krishna-suorittimiin
Turkkilaisen Donanim Haberin verkkoon vuotamat diat paljastavat AMD:n seuraavan sukupolven Fusion-suorittimien tekniset ominaisuudet yksityiskohtaisesti. Deccan-alustaan kuuluvilla Krishna- ja Wichita-suorittimilla AMD yrittää kilpailla Intelin Atomia ja VIA:n Nanoa vastaan.

Dioista selviää, että minikannettaviin tarkoitetun Deccanin suorittimet on valmistettu 28 nanometrin prosessilla ja suoritinytimien arkkitehtuurina on käytetty Zacatesta ja Ontariosta tuttua Bobcatia. Suoritinytimiä tulee löytymään korkeintaan neljä kappaletta, joiden kanssa samalla piisirulla sijaitsee myös DirectX 11 -yhteensopiva näytönohjain, kuten on jo aiemmin tiedetty. Uusi tieto kuitenkin on se, että AMD on integroinut koko FCH:n (Fusion Controller Hub) Wichitaan ja Krishnaan.

Käytännössä FCH:n integroiminen prosessoriin tarkoittaa sitä, että Krishna ja Wichita muistuttavat enemmän SoC-tyyppistä ratkaisua kuin perinteisempää prosessori-piirisarja-ajattelua. Piirien luvataan olevan myös 30 prosenttia nopeampia kuin Zacate tai Ontario.
Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille