TabCo on Fusion Garage – tulossa puhelin ja tabletti

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (6)

TabCo on Fusion Garage – tulossa puhelin ja tabletti
Kuka on TabCo? – Se on Fusion Grage ja Grid 10 kuten ennakkoarvioissa osattiin epäilläkin. Luvassa on todellakin innovatiivinen tabletti, kuten yhtiö lupasi mainoskampanjassaan. Yllätyksenä kuitenkin tuli, että tarkoituksena on julkaista tabletin ohella myös puhelin.

Grid 10 käyttää Android-pohjaista GridOS-käyttöjärjestelmää, mutta yhteisestä koodista huolimatta ne ovat käyttökokemuksellisesti täysin erilaisia. Gridin verkkomainen käyttöliittymä poikkeaa täysin Androidin koti- ja iPhonen grid-sovellusnäkymistä. Käyttöliittymä perustuu "tiukasti venytettyyn" verkkoon, jonka eri osiin ohjelmat on levitetty. Käyttäjä voi itse ripotella ohjelmia eri klustereihin mihin tahansa. Klustereiden välillä navigointi tapahtuu vetämällä verkkoa johonkin suuntaan.

GridOS:ää voisi kuvailla eri ohjelmistotalojen tarjoamien palveluiden fuusioksi. Fusion Garage on päättänyt käyttää käyttöjärjestelmässään Microsoftin Bingiä, jonka yhtiö on arvioinut Googlea paremmaksi. Android-sukulaisuutensa ansiosta kaikki Android-sovellukset toimivat GridOS:ssä mukisematta. Sovelluksia voi ostaa Amazonin App Storesta tai yhtiö perustaa laitteelleen oman Grid Shop -sovelluskaupan.


Itse Grid 10 on rakennettu Nvidian Tegra 2 -järjestelmäpiirin ympärille, joka demotilaisuuden perusteella näyttäisi olevan ehkä liian vaatimaton pyörittämään GridOS:ää. Grid 10 poikkeaa muista 10-tuumaisista tableteista näytön resoluutiolla, joka on markkinoin tarkin eli 1366x768. Tablet tulee myyntiin 15. syyskuuta Wi-Fi- ja Wi-Fi+3G-versioina. Hintaa niillä on 499 ja 599 dollaria.

Tabletin jälkeen Fusion Garagen toimitusjohtaja esitteli tabletin kaveriksi Grid 4:ksi nimetyn älypuhelimen. Se käyttää tabletin tavoin GridOS:ää ja nelituumaisen näytön resoluutioksi kerrottiin 800x480. Järjestelmän nopeudesta vastaa Qualcommin kaksiytiminen prosessori. Grid 4:n toimitukset alkavat viimeisellä neljänneksellä ja hintaa sille tulee 399 dollaria.

Fusion Garage on nivonut tablettinsa ja puhelimensa yhteen tavalla, jollaista Apple ei ole vielä keksinyt. Yhtiö näytti kuinka tabletissa aloitettu prosessi (esim. elokuva) voidaan siirtää saumattomasti puhelimeen, jolloin prosessi jatkuu puhelimessa tarkalleen siitä kohtaa missä tabletissa jäätiin.

Lisää tietoa löytyy liveblogistamme ja yhtiön verkkosivuilta.

TheGrid_Product_Final_Tablet from Grid on Vimeo.

6 kommenttia

ep_
Hyvän näkönen laite. Vois muuten hankkia mutta ku ei tehot vaikuta riittävän järjestelmän sulavaan toimimiseen, ostin just puhelimen ja tarvitsen uuden koneen.

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

ArttuH5N1
Ihan siisti, mutta vähän jäi uupumaan.
Raattis
"Fusion Garage on päättänyt käyttää käyttöjärjestelmässään Microsoftin Bingiä, jonka yhtiö on arvioinut Googlea paremmaksi."

...

Jotenkin etova kuva tuli muutenkin koko hommasta. Esittelysivulla on 20 sekunnin mittaisia mitäänsanomattoa esirenderöityjä yhden asian videoita.

Ja Androidin päälle rakennettu käyttöjärjestelmä ei pyöri sulavasti Tegra 2:lla? OHO! En väitä, että kaikki pitäisi tehdä C:llä ja optimoida äärimmäisyyteen, mutta tämä on jo aivan typerää. Minkään nykyaikaisen puhelimen ei pitäisi tarvita Tegra 2:ta tehokkaampaa alustaa.

Näkihän sen N9:n esittelyssäkin, mitä kaikkea voi tehdä yksiytimisellä 1Ghz prosessorilla, ja miten ihmiset olivat sen unohtaneet, kun ovat tottuneet katsomaan Androidin kaltaista Java-kikkaretta ja ties mistä iOS on tehty, jotka nielevät kaiken tehon, jonka niille antaa.

No saivatpahan Android-ohjelmat toimimaan uudella marginaalialustallaan. Onneksi olkoon.

EDIT: On muuten klaustrofobisen ja sekavan näköinenkin tuo Grid. Mitähän käyttäjäkuntaa tässä tavoitellaan.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15. elokuuta, 2011 @ 22:53
Ranvier
Originally posted by Raattis:
Ja Androidin päälle rakennettu käyttöjärjestelmä ei pyöri sulavasti Tegra 2:lla? OHO! En väitä, että kaikki pitäisi tehdä C:llä ja optimoida äärimmäisyyteen, mutta tämä on jo aivan typerää. Minkään nykyaikaisen puhelimen ei pitäisi tarvita Tegra 2:ta tehokkaampaa alustaa.
Puhelimen? Toi on kylläkin tabletti. Tuossa puhelimessahan taas on qualcommin prossu.
Raattis
Ranvier:
Originally posted by Ranvier:
Tuossa puhelimessahan taas on qualcommin prossu.
Oho katos.

Mielipiteeni pysyy silti. Jopa vaivaisen Qualcommin pitäisi riittää mille tahansa mobiilialustalle.
kepax
Täältä löytyy tuo koko lanseeraustilaisuus: http://www.thomson-webcast.net/us/dispatching/?event_id=dd00e4cb1e99a982f0674b1daad61daa&portal_id=6771bcab5152596f20edd51edc21369d

Ihan mukavaltahan toi vaikuttaa, kunhan sen vielä saisi suomalaisiltakin kauppiailta:)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17. elokuuta, 2011 @ 8:46

Kommentoi uutista