Intel tarjoaa lisänopeutta prosessoriin ohjelmistopäivityksellä

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Intel tarjoaa lisänopeutta prosessoriin ohjelmistopäivityksellä
Intel tarjoaa taas asiakkailleen mahdollisuuden päivittää tiettyjen prosessorimalliensa ominaisuuksia pelkän ohjelmistopäivityksen avulla. Päivitysmahdollisuus on tarjolla kolmeen halvemman hintaluokan prosessorimalliin. Prosessorin ominaisuuksien parantelu ohjelmistopäivityksellä ei ole Intelille uusi idea, vaan päivitysmahdollisuutta tarjottiin ensimmäisen kerran jo vuosi sitten.

Viime syksynä Pentium G6951 -prosessoriin sai 50 dollarin hintaan Hyper-Threading-ominaisuuden sekä megatavun lisää L3-välimuistia. Intel ei ole vielä julkaissut pian saataville tulevien päivitysten hintoja eikä tarkkoja ominaisuuksia, mutta luvassa on korkeampia kellotaajuuksia ja yhden mallin osalta myös isompi välimuisti.

Päivitysmahdollisuus koskee Core i3-2312M, Core i3-2102 ja Pentium G622-malleja. Intelin mukaan päivitys kasvattaa prosessoreiden suorituskykyä 10 - 23 prosentin verran. Päivityksen hinta ei ole tiedossa, mutta se asettunee samalle 50 dollarin tasolle kuin aiempi päivitys.


Vajaan parinkymmenen prosentin teholisäystä ei voi varsinaisesti pitää suurena saavutuksena oletetulla 50 dollarin lisähinnalla. Päivitettävät prosessorit ovat jo hintansa puolesta halvemmassa luokassa ja 50 dollarin lisähinta nostaa prosessorin hinnan korkeaksi suhteessa saavutettuun suorituskykyyn. Sama raha on kannattavampaa sijoittaa jo valmiiksi tehokkaampaan prosessorimalliin.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

JamPS
JamPS
Hah, pyytää nyt maksua päivityksistä. Reilu peli.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
USB 3.0 ajurien päivitys ongelma 30 Ajuri- ja softaongelmat
Biisiketju 4936 Vapaata keskustelua
YLE Areena ongelma 84 Televisiot
Hyvät tarjoukset-ketju 1137 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 70 PC:n pelit
Moto G9 Play ja Android 11 3 Android -keskustelu
Deskjet 500 ajuri win 7 11 avast! - Tuki ja keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 86 Windows -ongelmat
R5 2600 GTX 1060 6GB 1 Myydään
i5 9600K | Gigabyte Z390 UD | 32GB DDR4-2666 | 970 EVO Plus SSD 1T Äänekoski 2 Myydään
Näytä lisää viestejä