Myös Globalfoundries on mukana AMD:n uusien näytönohjainten valmistuksessa

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Myös Globalfoundries on mukana AMD:n uusien näytönohjainten valmistuksessa
AMD:n väliaikainen toimitusjohtaja Thomas Seifert vahvisti hiljattain, että yhtiöllä on jo käsissään ensimmäiset testikappaleet tulevista Southern Islands -näytönohjaimista. Uuden tiedon mukaan Radeon HD 7000 -ohjainten grafiikkaytimet valmistetaan sekä Globalfoundriesilla että TSMC:llä.

Tähän asti on kuviteltu, että AMD käyttäisi ainoastaan TSMC:n tuotantolaitteita seuraavan sukupolven grafiikkapiirien valmistuksessa. Uutissivusto ITP.netin mukaan AMD on kuitenkin hajauttamassa valmistusta kahden valmistajan kesken. Strategia tulee AMD:lle kalliiksi, sillä se joutuu suunnittelemaan ytimet kahteen kertaan molempien tehtaiden linjastoille sopiviksi, minkä vuoksi vaihtoehtoa on alusta alkaen pidetty epätodennäköisenä.

Fudzillan löytämä uutinen löytyi sivuston mukaan Globalfoundriesin sivujen kautta, mikä antaa lisävahvistusta ITP:n väiteelle.

Radeon HD 7000 -ohjaimet on tarkoitus julkaista tämän vuoden aikana.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille