Apple: Myös Motorola Xoom kopioi iPad 2:ta

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (5)

Apple: Myös Motorola Xoom kopioi iPad 2:ta
Apple onnistui eilen torppaamaan Samsungin Galaxy Tab 10.1 -tabletin myynnin Euroopassa saksalaisen oikeusistuimen päätöksen avulla. Käräjäoikeuden mukaan Tab 10.1 muistuttaa liian paljon iPad 2:ta. Maailmassa on kuitenkin muitakin suorakaiteen muotoisia taulutietokoneita, joiden designin Apple haluaa tarkistuttaa oikeudessa.

Samsungista jätetystä valituksesta on paljastunut (alla, sivu 14), että Apple on vienyt myös Motorolan Xoom-tabletin ulkonäön oikeuslaitoksen arvioitavaksi. Applen mukaan Motorola on Samsungin tapaan kopioinut iPad 2:n ulkonäköä kehittäessään taulutietokonetta. Valitettavasti katkelmasta ei ilmene vaatiiko iPad-valmistaja Xoomille myyntikieltoa Eurooppaan.

Myös saksalainen elektroniikkayhtiö JAY-tech on joutunut Applen hampaisiin. Yhtiön seitsemän tuumaisen Android-tabletin designissa on kieltämättä tiettyjä iPadista tuttuja elementtejä.

Apple ja Motorola ovat vanhoja riitapukareita, mutta toistaiseksi niiden välisiä oikeustaistoja on puitu lähinnä Yhdysvalloissa. Yhtiöt riitelevät rapakon takana ainakin 40 patentista. Saa nähdä ottaako Apple seuraavaksi HTC:n Flyerin käsittelyyn.


10-08-04 Apple Motion for EU-Wide Prel Inj Galaxy Tab 10.1

5 kommenttia

Tomppa12
No nuohan nyt on niin eri näköisiä kuin tabletit ilman näppistä voi olla. Ehkä jos vielä poistaisi tuon kiiltävän pinnan. :D
Tnoi
Huhhuh.. Eikö tälle pelleilylle ole mitään rajaa?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10. elokuu, 2011 @ 22:32
Thor1993
Seuraavaks Roccatin Taito (just tämä siks et tossa hiiren alla..) varmaan tuomitaan iPadin kopioks, koska tääkin on suorakaiteen muotonen ja myös pyöristetyt kulmat löytyy!
JuhaW
Alkaa laskea Applen pisteet mun silmien alla kyllä pikku hiljaa. Siirryin juuri iPhonen käyttäjäksi Androidista ja vaikka miten pidän tätä puhelinta laadukkaana tuotteena, en voi hyväksyä tommosta pelleilyä, jota Apple harrastaa. Ihan niin kuin se olisi keksinyt suorakaidemuodon itse. Voi jumal****...
Abexi
No mutta applehan alkoi uhkailemaan tätä herraa joka tekii leikkuulaudan mikä näyttää ensimmäiseltä iPadilta, joutui lopettaa myymisen koska näytti samalta. Mielestäni Applen touhu mennyt pikkuisen överiksi, tai ei se enää ihan mitään pikkuisen edes. Hatuttaa lukea tällaisia uutisia, ihan siksi että yksi firma millä on rahaa niin paljon ettei paskalle taivu huomaa että alkaa kilpailijat kuromaan kiinni, niin laitetaan kapuloita rattaisiin tyhmillä asioilla. Applehan on luultavasti omasta mielestään kehittänyt tuon suorakaiteen pyöristetyillä reunoilla muodon. Kysyn edelleen, että miten hlvtissä voi tehdä kosketusnäytöllisen taulutietokoneen ilman että se ei enemmän tai vähemmän muistuta kilpailijan vastaavaa. Uskomattomia päätöksiä oikeuslaitokselta ja täysin kusipää toimintaa applelta. Tack och adjö!

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille