AMD: emme myy DDR3-muisteja kuluttajille

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (2)

AMD: emme myy DDR3-muisteja kuluttajille
Xbit-Labs -sivuston tietojen mukaan AMD:n aiemmin tällä viikolla uutisoitu DDR3-muisti ei tule yleistymään, vaan AMD on pelkästään kokeilemassa muistin myymistä kanavapartnerien kautta, eikä se tule itse koskaan valmistamaan tai myymään suoraan DDR3-muisteja kuluttajille.

"AMD ei valmista muistia, eikä aio myydä järjestelmämuistia suoraan asiakkaille. AMD on tällä hetkellä arvioimassa onko AMD Radeon -brändätyn muistin myynti kanavapartnerien kautta järkevää, ja näin siis muisteja on päätynyt joillain alueilla jälleenmyyntiin asti.", kertoo AMD:n Dave Erskine.

AMD toimittaa DRAM-muistien lisäksi myös näytönohjainvalmistajille GDDR-muisteja varmistaakseen näytönohjaiden riittävän saatavuuden. DDR3-muistien myynti on kuitenkin poikkeuksellista, sillä AMD:n ei suoraan tarvitse taata DRAM-muistin saatavuutta alustoilleen. DRAM-markkinat ovat hyvin kilpaillut ja toimivat pienellä marginaalilla, joten ne eivät ole myöskään kovin houkuttelevat.

2 kommenttia

AkZuh
mikä on kanavapartneri ?

Asus P8Z68-V PRO/GEN3 | 2500K + H2O | 8GB Vengeance | HD6870 + H2O | Samsung 830 SSD | Antec P180 + NeoHE 550W | Samsung SyncMaster 2333SW

dRD
Originally posted by AkZuh:
mikä on kanavapartneri ?
Englanninkielinen Wikipedia valaisee jonkinverran: Channel partner. Kanavapartneri on, hieman toimialasta riippuen, laitevalmistajan, maahantuojan ja jakelijan välimaastossa -- tai voi olla mikä tahansa noista. Käytännössä firma, joka esim. aktiivisesti mainostaa partnerinsa tuotteita, toimittaa partnerinsa tuoteratkaisuja, jne.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille