AMD:n ensi vuoden läppärisuunnitelmat paljastuivat

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD:n ensi vuoden läppärisuunnitelmat paljastuivat
AMD päivittää odotetusti kannettaville tarkoitettujen APU-suorittimien mallistoa ensi vuoden aikana. Yhtiön suunnitelmien tarkemmat yksityiskohdat paljastuivat Donanim Haberin julkaisemasta roadmapista.

Fusion-mallistoa on tarkoitus kohentaa toisen sukupolven Fusioneihin kuuluvilla Trinityllä, Weatherfordilla, Richlandillä, Wichitalla ja Krishalla. Luetelluista kolme ensimmäistä on suunnattu kaikkein tehokkaimpiin pelikannettaviin, minkä vuoksi niiden prosessoriytimet valmistettaan Piledriver-arkkitehtuurilla. Viivanleveytenä käytetään kaikissa 32 nanometriä.

Tehokkaisiin läppärikokoonpanoihin AMD aikoo tuoda neljästä ytimestä koostuvan Trinity-APU:n, jonka TDP:n kerrotaan sijoittuvan 60 wattiin. Edullisempiin pelikoneisiin on luvassa kaksi muuta Trinityä sekä yhteensä neljä Weatherdfordia ja Richlandia.

Nykyisten E-sarjalaisten tilalle AMD tuo yhden neliytimisen ja yhden kaksiytimisen Wichitan. Hännänhuippuna on C-sarjan korvaava kaksiytiminen Krishna, jonka TDP-arvon kerrotaan olevan vain kahdeksan wattia.
Suorittimien julkaisuaikataulu ei ole vielä varmassa tiedossa, mutta AMD:n odotetaan noudattelevan ensi vuonnakin tämänvuotista sykliä. Wichitat ja Krishan ilmestyisivät jo ensi vuoden alussa ja loput prosessorit julkaistaan ensi kesänä.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille