Inteliltä kustannuslaskelma ultrabook-valmistajille

Kirjoittaja Panu Roivas,

Inteliltä kustannuslaskelma ultrabook-valmistajille
Intelin toivoisi uusista ultrabook-kannettavista kevyitä, tehokkaita ja halpoja. Laitevalmistajat näkevät sen sijaan yhtälön mahdottomana, ainakin hinnan osalta. Heidän mukaansa käytetyt komponentit, mukaan lukien Intelin omat suorittimet ovat liian kalliita pitääkseen hinnan alle Intelin vaatiman 1000 dollarin. Intel on kuitenkin tehnyt omat laskelmansa, jonka mukaan komponenttien hinnaksi tulisi 475-710$.

Intelin BOM-laskelmien mukaan 21 mm ultrabookien komponenttikustannukset olisivat ilman kokoamiskustannuksia 475-650$, ja 18 mm ultrabookien 493-710$. Pelkät komponentit eivät kuitenkaan muodosta kokonaiskustannusta laitevalmistajille, jotka pelkäävät marginaaliensa jäävän liian pieniksi. Toisaalta 11-13 tuuman ultrabookit joutuvat kilpailemaan myös Applen MacBook Air -koneiden kanssa jotka asettuvat 1000-1600 dollarin välimaastoon.

Digitimesin lähteiden mukaan Intel aikoo keskustella ensi viikolla laitevalmistajien kanssa ultrabook-laitteiden kustannuksista, tarkoituksenaan saada niiden hinnat pysymään alle 1000 dollarin.


Intelin mukaan ultrabookeja tulee 11-17 tuuman malleina 2011-2012 aikana, ja 11-13 tuuman mallit ovat korkeintaan 18 mm paksuja ja 14-17 tuuman mallit korkeintaan 21 mm.

Kommentoi uutista