Nvidia aloittaa Keplereiden toimitukset tämän vuoden lopulla

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Nvidia aloittaa Keplereiden toimitukset tämän vuoden lopulla
Nvidian perustajajäsen Chris Malachowsky kertoi Japanissa pidetyssä tilaisuudessa, että seuraavan sukupolven Kepler-näytönohjaimien toimitukset tullaan aloittamaan vielä tämän vuoden puolella. Ohjaimien on kerrottu kärsineen pahoista myöhästymisistä TSMC:n 28 nm:n prosessissa ilmenneiden ongelmien vuoksi.

Vaikka Malachowsky lupasikin aloittaa toimitukset tänä vuonna, niin ohjaimien julkaisusta hän ei puhunut vielä mitään. Keplerit voivat päätyä kauppojen hyllylle vasta ensi vuoden alussa. GeForce GTX 600 -nimen saavat ohjaimet parantavat nykyisten ohjainten suorituskyky/tehonkulutus-suhdetta kolminkertaiseksi.

Alhaisemman tehonkulutuksen ja paremman suorituskyvyn ohella Nvidia on panostanut ohjainten GPGPU-ohjelmoitavuuteen. Tarkoituksena on saada valjastettua näytönohjainten laskentakapasiteetti muuhunkin käyttöön kuin grafiikan piirtämiseen.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille