Intel esitteli CPU-pohjaista MLAA-reunanpehmennystä

Kirjoittaja Panu Roivas,

Intel esitteli CPU-pohjaista MLAA-reunanpehmennystä
AMD julkisti Morphological Anti-Aliasing -tekniikan Radeon HD 6000 -sarjan näytönohjaimien myötä, ja Nvidia työskentelee parhaimmillaan oman FXAA-toteutuksensa parissa. Myös Intelin integroidut näytönohjaimet alkavat pikku hiljaa saavuttaa teholuokkaa, jossa reunanpehmennys on mahdollista.

Intelin MLAA on vastaava AMD:n tekniikan kanssa, mutta se on kehitetty Intelin suorittimia varten. MLAA on ns. post processing -tekniikka, eli se lisätään koko kuvaan sen käsittelyn jälkeen, ja vaikuttaa kuvan kaikkiin osiin, mikä ei välttämättä ole esimerkiksi tekstin tapauksessa välttämättä positiivista. Se pehmentää kaikkia reunoja, mikä saattaa tehdä sahalaitareunojen tasoittamisen lisäksi myös tekstistä sumeaa.

MLAA on kuitenkin tekniikkana kevyempi kuin perinteinen MSAA tai SSAA eikä vaadi tarkempaa tietoa kuvan sisällöstä, joten se sopii myös suorittimella toteutettavaksi. Sen suorituskykykustannus on myös vakio, riippuen käytetystä resoluutiosta.

Intelin MLAA:sta kiinnostuneet voivat tutustua Intelin artikkeliin aiheesta:
Intel: MLAA-artikkeli

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille