AMD:lta ensi vuonna 20-ytiminen Terramar-suoritin

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (3)

AMD:lta ensi vuonna 20-ytiminen Terramar-suoritin
AMD:n lähivuosien palvelinprosessoreiden roadmap on vuotanut CPU Worldin kautta verkkoon. Siruvalmistajan suunnitelmissa on julkaista ensi vuoden aikana uusi Terramar-suoritin, josta löytyy hulppeat 20 prosessoriydintä.

Ylemmän teholuokan Opteron 6000 -sarjaan kuuluva Terramar tuo mukanaan tuen PCIe 3.0 -väylälle. Samana vuonna AMD päivittää myös Opteron 4000 -sarjaa kymmenestä ytimestä koostuvalla Sepangilla. Terramar rakennetaan kahdesta Sepang-piiristä, joten teknisesti ne ovat hyvin samankaltaisia. Piirit valotetaan 32 nanometrin prosessilla. Terramarissa on nelikanavainen muistinohjain, kun pikkuveljessään muistinohjain tukee vain kolmea kanavaa.

AMD:n on tarkoitus siirtyä pienempään 28 nanometrin prosessiin palvelinprosessoreissa vuoden 2013 aikana, jolloin yhtiö esittelee 6000-sarjaan Dublin-suorittimet ja 4000-sarjaan Macaut. Näiden sirujen osalta tiedot ovat toistaiseksi vähänlaiset, mutta roadmapin mukaan Dublinit ovat Terramarin tapaan 20-ytimisiä ja Macaut sepangimaisesti 10-ytimisiä.

3 kommenttia

jonsku16
eikös sitä joskus puhuttu et nyt lopetetaan ytimillä kilpaileminen?
Raattis
Originally posted by jonsku16:
eikös sitä joskus puhuttu et nyt lopetetaan ytimillä kilpaileminen?
Ei.

Tästä se vasta lähtee.
Pablope
Eikös palvelin osaa aika tehokkaasti käyttää kaikkia ytimiä, olettaen että sille on kuormaa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille