AfterDawn logo

Intelin markkinaosuus laski Q2

Panu Roivas Panu Roivas
1 kommentti

International Data Corporation raportoi vuoden toisen neljänneksen suoritintoimitusten ja liikevaihdon laskeneen edelliseen neljännekseen verratuna, mutta kasvaneen edellisvuoteen verrattuna. 60% myydyistä suorittimista oli varustettu integroidulla näytönohjaimella.

Intel hallitsee X86-suoritinmarkkinoita suvereenisti, mutta sen markkinaosuus laski kuitnkin edellisneljänneksen 80,8 prosentista 79,3% prosenttiin. Markkinaosuutta kasvattivat sen sijaan AMD, jonka osuus on 20,4%, ja VIA, joka saa tyytyä vaatimattomaan 0,3% markkinaosuuteen.

Intelin markkinaosuus on edelleen vakuuttava. Sen markkinaosuus työpöytäsuorittimissa on 70,9%, kannettavissa 84,4% ja palvelinpuolella 94,5%. AMD on vahvimmillaan työpöytäsuorittimissa 28,9% osuudella, mutta kannettavien 13,4% ja palvelinten 5,5% osuus on häviävän pieni. AMD:n markkinaosuuden kasvu antaa kuitenkin toivoa jatkosta, ja pian AMD on uusinut koko suoritinlinjastonsa kunhan Bulldozer-arkkitehtuuria käyttävät työpöytä- ja palvelinsuorittimet rantautuvat syksyllä.

1 KOMMENTTI

Tomppa121/1

Kuulostaa loogiselta. Kannettaviin en ole ostanut pitkilleen muuta kuin Inteliä ja ostin uuteen pöytäkoneeseeni AMD:n suorittimen. ;)

PS. Älkää väittäkö, että oli huono ostos (en siis pyytänyt mielipiteitä). Siihen hintaan tuskin saa toista yhtä tehokasta kerroinlukotonta suoritinta ja vaikka saisi, niin tuo Phenomi kyllä riittää.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT