Intelin markkinaosuus laski Q2

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (1)

Intelin markkinaosuus laski Q2
International Data Corporation raportoi vuoden toisen neljänneksen suoritintoimitusten ja liikevaihdon laskeneen edelliseen neljännekseen verratuna, mutta kasvaneen edellisvuoteen verrattuna. 60% myydyistä suorittimista oli varustettu integroidulla näytönohjaimella.

Intel hallitsee X86-suoritinmarkkinoita suvereenisti, mutta sen markkinaosuus laski kuitnkin edellisneljänneksen 80,8 prosentista 79,3% prosenttiin. Markkinaosuutta kasvattivat sen sijaan AMD, jonka osuus on 20,4%, ja VIA, joka saa tyytyä vaatimattomaan 0,3% markkinaosuuteen.

Intelin markkinaosuus on edelleen vakuuttava. Sen markkinaosuus työpöytäsuorittimissa on 70,9%, kannettavissa 84,4% ja palvelinpuolella 94,5%. AMD on vahvimmillaan työpöytäsuorittimissa 28,9% osuudella, mutta kannettavien 13,4% ja palvelinten 5,5% osuus on häviävän pieni. AMD:n markkinaosuuden kasvu antaa kuitenkin toivoa jatkosta, ja pian AMD on uusinut koko suoritinlinjastonsa kunhan Bulldozer-arkkitehtuuria käyttävät työpöytä- ja palvelinsuorittimet rantautuvat syksyllä.

1 kommentti

Tomppa12
Kuulostaa loogiselta. Kannettaviin en ole ostanut pitkilleen muuta kuin Inteliä ja ostin uuteen pöytäkoneeseeni AMD:n suorittimen. ;)

PS. Älkää väittäkö, että oli huono ostos (en siis pyytänyt mielipiteitä). Siihen hintaan tuskin saa toista yhtä tehokasta kerroinlukotonta suoritinta ja vaikka saisi, niin tuo Phenomi kyllä riittää.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2. elokuu, 2011 @ 20:45

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille