Great Wallilta näppis-PC

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (5)

Great Wallilta näppis-PC
Kiinalainen Great Wall on julkistanut Taiwanissa uudentyyppisen tietokoneen, jossa kaikki perinteiset tietokoneen komponentit on mahdutettu näppäimistön sisälle.

Normaalia näppäimistöä vain hieman suuremmasta U310:stä löytyy minikannettaville tyypillistä rautaa. Suorittimeksi on valittu kaksiytiminen 1,8 gigahertsin taajuudella toimiva Atom D525. Grafiikkaa piirtää Intelin GMA 3150 -näytönohjain. Kirjainnäppäinten alta löytyy lisäksi 250 gigatavun kovalevy ja kahden gigatavun edestä DDR3-muistia.

USB-liitäntöjen suhteen U310-näppäimistötietokoneessa ei ole säästelty turhia, sillä paikkoja löytyy jopa viidelle lisälaitteelle. Muutoin liitännät ovat varsin tyypillisiä, vaikka yhtenä erikoisuutena voidaankin pitää takapaneelin sarjaporttia. Ethernet-paikan lisäksi koneesta löytyy VGA-portti ja 3,5 millimetrin kuuloke- ja mikrofoniliitännät.

Äänentoistossa ei kuitenkaan tarvitse jättäytyä kuulokkeiden varaan, sillä U310:ssä on kaksi sisäänrakennettua kaiutinta.
Tehonkulutuksen on kerrottu oleva 17,5 wattia ja painoa tietokoneelta löytyy kaksi kiloa. Tällä hetkellä ei ole tiedossa, että aikooko Great Wall laajentaa tuotteen saatavuutta myös Taiwanin ulkopuolelle. (Kuvat: VR-Zone)5 kommenttia

Tomppa12
Ei kai tuossa mitään kovin uutta ole. Tunnetuimpina Commodore ja Asus (mainitsen, kun on vähän tuoreempi tapaus) ovat tehneet vastaavia ratkaisuja.
Anonymous User
sit tippuu kaljaa pikkasen näppikselle ja koko kone hajalla :(
Anonymous User
Taantumukseksi tätä ennen on kutsuttu. 80-luvulla kaikki tietokoneet olivat tällaisia.
larson80
Originally posted by Fani90:
sit tippuu kaljaa pikkasen näppikselle ja koko kone hajalla :(
Eikös tämä ole asian laita jokaisessa keskivertoläppärissäkin?
Anestic
Joku jo vihjailikin, että tuon "uuden tyyppisen"-maininnan voisi jättää pois kun on kopioitu melkein suoraan Asuksen konetta, kosketusnäyttö/pädi vain uupuu. Tuosta Asuksesta oli juttua jo yli vuosi sitten, vai oliko enemmänki...

http://rompeblogi.blogspot.fi/

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille