Ensimmäiset ultrabookit syksyllä, hinta odotettua korkeampi

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (1)

Ensimmäiset ultrabookit syksyllä, hinta odotettua korkeampi
Intelin Ultrabook-konseptin ensimmäisten kannettavien massatuotanto aloitetaan syyskuussa, mutta niiden tuotantoa vaivaa näyttöpaneelien toimitusongelmat ja odotettua korkeampi hinta.

HP, Acer, Asus, Dell ja Lenovo ovat kaikki julkaisemassa omat ultrabook-kannettavansa tämän vuoden loppuun mennessä, mutta Asuksen odotetaan saavan massatuotannon ensimmäisenä käyntiin, kertovat Digitimesin lähteet.

Asus on varannut tämän vuoden puolelle 100 000 ultrabook-kannettavaa jokaiselle kuukaudelle. Acer ja Dell aloittavat myös tuotannon syyskuussa, mutta tuotantomäärät ovat pienempiä ja julkaisuaikataulu saattaa venyä. HP:n ultrabookin on huhuttu julkistettavan elokuussa, mutta varsinainen markkinoille tulo tapahtunee vasta vuoden lopulla tai ensi vuoden alussa.

Ultrabookien hinnaksi Intel toivoi alle 1000$ dollaria, mutta odotetusti hintaa ei ole saatu tiputettua rajan alle kuin kaikkein heikoimmissa karvalakkimalleissa. Kalliimmat mallit lienevät lähempänä nykyistä Samsungin 9 -sarjan kannettavaa, joka irtoaa Suomesta n. 1500 euron hintaan. Ultrabook-valmistajilla on kuitenkin kova kilpailu edessään jos ne aikovat kilpailla MacBook Air -kannettavien kanssa samoista markkinoista.

1 kommentti

ArttuH5N1
Originally posted by Uutinen:
toivoi alle 1000$ dollaria, mutta odotetusti hintaa ei ole saatu tiputettua rajan alle kuin kaikkein heikoimmissa karvalakkimalleissa

Ehkä vaadin rahoiltani liikaa, mutta tuo tappoi kaiken mielenkiinnon. Tonttu läppäristä (ja vieläpä erittäin minimaalisesta sellaisesta) on yksinkertaisesti aivan liikaa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille