AMD:n ensi vuoden prosessorisuunnitelmien yksityiskohdat julki

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD:n ensi vuoden prosessorisuunnitelmien yksityiskohdat julki
AMD esitteli jo viime vuonna pääpiirteissään millaisia tuotejulkaisuja vuonna 2012 on luvassa. Kiinalaisen Zol.com.cn-sivuston vuotama roadmap kuitenkin paljastaa yksityiskohtaisemmat tiedot AMD:n ensi vuoden suunnitelmista. Asiasta uutisoi SweClockers.

High-end-puolelle julkaistaan Corona-alusta, johon kuuluu Komodo-koodinimellinen suoritin, Hudson D4 -piirisarja ja seuraavan sukupolven näytönohjain. Komodon kerrotaan olevan FM2-kannallinen eli sirujätin tarkoituksena on korvata AM3+ ensi vuonna. Suorittimissa on lisäksi korkeintaan 10 Piledriver-ydintä, kun viimevuotisten tietojen mukaan niitä piti olla "vain" kahdeksan. Suorittimet tukevat uutta Turbo Core 3.0 -ominaisuutta.

Valtavirtakuluttajille suunnatusta Virgosta löytyy Trinity-suoritin ja A75- tai A55-piirisarjaan perustuva emolevy. Trinityssä on korkeintaan neljä ydintä ja Komodojen tapaan tukee Turbo Core 3.0:aa FM2-kantaa (nykyiset Llanot istuvat FM1:een).

Kaikkein matalimpaan teholuokkaan on luvassa korkeintaan neliytimisen Wichita-APU:n sisältävä Deccan-alusta, johon on integroitu lisäksi Yuba-piirisarja.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille