Intelin uusien Celeroneiden hinnat alkavat 37 dollarista

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Intelin uusien Celeroneiden hinnat alkavat 37 dollarista
Intel tuo markkinoille kuluvan neljänneksen aikana eli syyskuun loppuun mennessä uusia Celeron-prosessoreita, joiden ei voi sanoa olevan hinnalla pilattuja. Uusien alimman teholuokan suorittimien hinnat alkavat 37 dollarista eli euroiksi muutettuna 26 eurosta.

Uudet Celeronit esiteltiin jo toukokuun alussa, mutta niiden hinnat haluttiin vielä tuolloin pitää salassa. Edullisin eli Celeron G440 maksaa edellä mainitun 37 dollaria. Astetta tehokkaammat G530 ja G540 maksavat vuorostaan 42 ja 52 dollaria.

Kahdessa viimeksi mainitussa Sandy Bridge -arkkitehtuuriin perustuvassa Celeronissa on kaksi ydintä, jotka tikittävät 2,4 ja 2,5 gigahertsin taajuudella. Suorittimien TDP-arvoksi on kerrottu 65 wattia. G440:ssä on vain yksi 1,6 gigahertsiin kellotettu ydin. Vaatimattomampien ominaisuuksien ansiosta sen TDP-arvo on vain 35 wattia.


Kalliimpien mallien integroitu näytönohjain toimii 850 megahertsin taajuudella, mutta Turbo Boostin ansiosta se voi nousta gigahertsiin saakka. G440:ssä perustaajuus on vaatimattomampi, 650 MHz.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista